Νηστίσιμα και νόστιμα

Ντίνα Γκρουμούτη

Νηστίσιμα και νόστιμα

Λίγο παράδοση, λίγο ευκαιρία γιά αλλαγή στο καθημερινό τραπέζι, λιγότερο -πλέον- θρησκευτικό καθήκον, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, στην πλειοψηφία μας...νηστεύουμε! Μπορεί όχι όσο αυστηρά θέλουν οι κανόνες, αλλά η λέξη "νηστίσιμο" ακούγεται με αξιοπρόσεκτη συχνότητα ακόμα και από νεότερες ηλικίες. Η συνήθεια, που μας οδηγεί σταθερά στο Πάσχα, δένει απόλυτα με την πληθώρα των φρέσκων υλικών που "ξετσουπώνουν" αυτή τη εποχή και μας δίνουν νηστίσιμα πιάτα γεμάτα αρώματα ελληνικής παράδοσης: αγκινάρες, κουκιά, παντζάρια, σπαράγγια, σπανάκι, άγρια χόρτα, φρέσκα κρεμμυδάκια και σκόρδα και πολλά μυρωδικά μαγειρεύονται σκέτα ή συνδυάζονται με ρύζι, με όσπρια, με θαλασσινά, σε πιάτα που ορίζουν τη νηστεία περισσότερο σαν γαστρονομική απόλαυση παρά σαν εγκράτεια. Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ στην ανοιξιάτικη Ελλάδα γιά να φτιάξεις ένα φαγητό απλό, οικονομικό και απίστευτα νόστιμο...

Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen