Η υφή του είναι η γνωστή λαστιχωτή του κυπριώτικου τυριού, που είναι ιδανικό για ψήσιμο. Όμως αυτό, το "Πισσουρκώτικο" βρίσκουμε ότι μπορεί να καταναλωθεί και ωμό, σε μια φρέσκια σαλάτα. Παρασκευάζεται από 100% αιγοπρόβειο γάλα και διαθέτει μόνο 25% περίπου λιπαρά. Ξεχώρισε στον διεθνή διαγωνισμό τυριών World Awards -Τυρί 2013 που έγινε στο Birmingham και τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο. Το βρήκαμε στου Μιράν.
Μιράν, Ευριπίδου 45 τηλ. 210 3217187, www.miran.gr
Ν.Γ.