Follow us

Πλατό τυριών greek only

Είτε καλέσετε φίλους για ένα γιορτινό μπουφέ είτε ετοιμάζετε το γιορτινό τραπέζι, οι επιλογές είναι πολλές, απλά, αποφασίστε το μέγεθος του πλατό σας: το μικρότερο πρέπει να περιλαμβάνει 5 τυριά τουλάχιστον.

Πλατό τυριών greek only

Το θέμα "ελληνικά τυριά" παίζει πολύ, αρκεί να περιλάβετε και ορισμένα πιο σπάνια. Θα τα συνοδέψετε με κυδωνόπαστο, ξερά σύκα, δαμάσκηνα, συκομαΐδες, μαρμελάδα κάστανου ή κόκκινων φρούτων, ελληνικά τσάτνεϋ, καρύδια, κριτσίνια, λεπτά φετάκια ψωμιού ολικής άλεσης. Σας προτείνουμε: για ένα μικρό πλατό, γραβιέρα Κρήτης (Αμάρι, Τζουρμπάκη κ.α.), Μετσοβόνε (Ίδρυμα Τοσίτσα), κασέρι παλαιωμένο (Προίκας), μαλακό κατσικίσιο με κράνα (Ερίφι), ανθότυρο Κρήτης (Βογιατζιδάκη). Για ένα μεσαίο πλατό, τα προηγούμενα και μαζί: αρσενικό Νάξου (Κουφόπουλος), καπνιστό τυρί πλεξούδα Ξάνθης (Φαρμάκης), τυρομπαλίτσες με πιπεριά και πιπέρι (Ερίφι), Σαν Μιχάλη Σύρου. Για ένα μεγάλο πλατό, σε μια βραδυά τυριών και αλλαντικών, μπορείτε να προσθέσετε στα προηγούμενα: γραβιέρα 4ετίας Άνδρου (Κρεβασάρα), κατσικίσιο τυρί με πιπέρια Σέλιανη (Ίναχος) ή το σεβρ Μετσόβου (ίδρυμα Τοσίτσα), μαλακό λευκό Γκερεμέζι Γκαϊτατζή, με βότανα, κρασοτύρι Κω, κασκαβάλι Λήμνου (Χρυσάφη) ή ορισμένα από αυτά.
Τα περισσότερα θα τα βρείτε στα μεγάλα σουπερμάρκετ, τα πιο σπάνια σε ειδικευμένα τυροπωλεία, όπως ο Κουκάς (Πατησίων 104), το Έγγαλο (Τρίτωνος 47 Π.Φάληρο), ο Αλεξανδρής (Ηρ. Πολυτεχνείου 30Α Ηλιούπολη), το Παραδοσιακό Μπακάλικο (Πλ.Βαρνάβα Παγκράτι και 28ης Οκτωβρίου Ηλιούπολη) ο Κουφόπουλος (Εθν. Αντιστάσεως 18 Χαλάνδρι).

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Τυρί

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.