Μετά και την περσινή επιτυχία της μοναδικής εκδήλωσης γευστικής δοκιμής επώνυμων και εμφιαλωμένων ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων (τσίπουρο, ούζο, ελληνικά αποστάγματα σταφυλής, παραδοσιακά και μη κ.ά.), το «Ελληνικό Απόσταγμα» καθιερώνεται.
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου (12μ.μ.-8μ.μ.) στην Αίγλη Ζαππείου θα δοκιμάσετε δωρεάν εκλεκτά εδέσματα, φτιαγμένα να ταιριάζουν γάντι με τα ελληνικά αποστάγματα, από περίφημα εστιατόρια/μεζεδοπωλεία, που θα συμμετέχουν στο «Ελληνικό Απόσταγμα» ως «Χορηγοί Γευστικής Α πόλαυσης».
Παράλληλες εκδηλώσεις
1. Μουσική στο Ελληνικό Αποσταγμα
Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ζωντανή μουσική παράσταση με τραγούδια από τους χώρους του σμυρναίικου, του ρεμπέτικου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού, που στιχουργικά θα αφορούν το τσίπουρο, το ούζο ή και το κρασί θα φιλοξενηθεί στο «Ελληνικό Απόσταγμα» 2018. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, που θα μιλήσει για τα τραγούδια και τους δημιουργούς τους, κάποιοι εκ των οποίων κατάγονται από περιοχές που συνδέονται άρρηκτα με το τσίπουρο και το ούζο.
2. To Gin και οι Έλληνες αποσταγματοποιοί
Η Χαρά Κατσού, από την Avantes Distillery (Εύβοια), με αφορμή το προϊόν τους «Grace Gin», ένα 100% ελληνικό τζιν, θα μιλήσει για την πρόκληση και την επιλογή των ελλήνων αποσταγματοποιών να ασχοληθούν με την παρασκευή διεθνώς εμβληματικών αποσταγμάτων, που οι ρίζες τους δεν είναι ελληνικές.
Επισκεφτείτε το apostagmata.gr
Εισιτήριο 8 ευρώ
Φοιτητές 5 ευρώ
Περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων και ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας αποσταγμάτων.
Αίγλη Ζαππείου, Αίθουσα Ολυμπία
Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018
12.00-14:00 Επαγγελματίες (δωρεάν), 14:00-20.00