Follow us

34 ελληνίδες ξανθιές στο ποτήρι

Η ελληνική μικροζυθοποιία βρίσκεται σε άνθιση, καθώς συνέχεια προστίθεται και μια καινούργια με ενδιαφέρουσες ετικέτες. Μια που το καλεί και η εποχή, τις συγκεντρώσαμε και τις δοκιμάσαμε όλες…

34 ελληνίδες ξανθιές στο ποτήρι

Τα τελευταία χρόνια μικρές μονάδες παραγωγής μπίρας ξεφυτρώνουν συνέχεια στη χώρα μας. Το κύμα διάδοσής τους μάλιστα αυξάνεται, ειδικά στα νησιά. Με αφορμή το καλοκαίρι και τις διακοπές, που ζευγαρώνουν απόλυτα με μια δροσερή μπίρα, ανακαλύψαμε όλες τις νέες αφίξεις, σε αυτές προσθέσαμε μερικές σταθερές και κάναμε μια απολαυστική γευσιγνωσία με 34 διαφορετικές ετικέτες.

34 ελληνίδες ξανθιές στο ποτήρι

Το επίπεδο στις ελληνικές μπίρες είναι πολύ υψηλό και σχεδόν όλα τα δείγματα κρίθηκαν ως καλά και πολύ καλά. Αυτό, όμως, που αξίζει να σημειωθεί, είναι οι τόσες πολλές διαφορετικές κατηγορίες -βλέπε India Pale ale, strong ale, saison. Η έκρηξη της παραγωγής έφερε αυτό ακριβώς: εμπλούτισε την πίνειν εμπειρία. Δίπλα στις γνωστές Lager και Pilsner πρόσθεσε μια μεγάλη γκάμα τύπων, που μας βάζουν στον πολύπλοκο κόσμο της μπίρας και δημιουργούν κουλτούρα. Οι μπίρες νέας εποχής έχουν αναπάντεχο αρωματικό μπουκέτο και γευστικό δυναμικό, που ταιριάζει με όλες της εποχές και με όλες τις γευστικές συνήθειες. Για να ανανεώσουμε τις εμπειρίες μας, αξίζει να δοκιμάσουμε τις μπίρες που ακολουθούν.

Ανάμεσα στις μικροζυθοποιίες θα βρούμε πολλές νησιώτικες. Σημειώστε τις και αν κάποιος από τους προορισμούς σας συμπίπτει, φροντίστε να την δοκιμάσετε και στον τόπο της, ακόμα και να επισκεφθείτε το "σπίτι" της, αν γίνεται.

Οι μικροζυθοποιίες και η δοκιμή

Septem

Δυο αδέρφια, ο οινολόγος Σοφοκλής Παναγιώτου και ο οικονομολόγος Γεώργιος Παναγιώτου δημιούργησαν πριν από οκτώ περίπου χρόνια στο Ωρολόγιο Εύβοιας, μια από τις πρώτες ελληνικές μικροζυθοποιίες και μας έβαλαν μέσα σε έναν καινούργιο κόσμο ποικιλιών και αρωμάτων. Σήμερα, έχουν μια μεγάλη γκάμα από ευρηματικές μπίρες με όνομα μια διαφορετική ημέρα της εβδομάδας κάθε μία, που αντιστοιχεί σε διαφορετική κατηγορία μπίρας. Ενδιαφέρον έχει επίσης, ότι καλλιεργούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον δικό τους λυκίσκο.

Septem Mondays
Pilsner, 6,5%
Μικροζυθοποιία Septem
Σύνθετη μύτη με αρώματα εσπεριδοειδών, δημητριακών και βοτάνων. Το στόμα έχει προσωπικότητα, είναι λιπαρό, φρέσκο με γευστική ένταση και διάρκεια.
Πολύ καλή

Septem Fridays
Pale ale, 4,7%
Εκρηκτική μύτη με αρώματα βερίκοκου, μάνγκο, βιολέτας, μελιού και βοτάνων, φυσικά και λυκίσκου. Το στόμα είναι πολύ πλούσιο, με πικρές νότες και μεγάλη διάρκεια επίγευσης.
Πολύ καλή

Santorini Brewering Company

Μια πολυσυλλεκτική και έμπειρη ομάδα, με τον Σέρβο ζυθοποιό Boban Krunic, τον Άγγλο οινέμπορο και homebrewer Steve Daniel, την Αμερικανίδα Majda Anderson και τον γνωστό Έλληνα οινοπαραγωγό Γιάννη Παρασκευόπουλο, ζυθοποιεί στη Σαντορίνη μπίρες με σήμα το γαϊδουράκι, που ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες και στέκονται δίπλα σε απαιτητικούς γευστικούς συντρόφους

Yellow Donkey

Hip Hoppy ale, 5%
Ζυθοποιία Σαντορίνης
Στη μύτη συνδυάζονται νότες δημητριακών και λυκίσκου, με κίτρο και λεμόνι. Στο στόμα η αίσθηση του λυκίσκου και του λεμονιού είναι ακόμα πιο έντονη.
Καλή

Volkan

Ο Σαντορινιός Πέτρος Νομικός απαρνήθηκε την οικογενειακή παράδοση στο κρασί, που μετράει πέντε γενιές και ασχολήθηκε με την αγάπη του τη μπίρα. Το brand Volkan έκανε δυνατή είσοδο στην αγορά με ενδιαφέρουσες ξανθιές μπίρες και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην παραγωγή τους την προσθήκη μελιού Σαντορίνης και κίτρου Νάξου, που δίνουν ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα.

Volkan White

Κομψή μπίρα με γαλακτώδη αρώματα και στόμα με ελαφριές νότες ζαμπόν.
Ενδιαφέρουσα

Volkan Grey
Ιδιαίτερη μπίρα, με αρώματα λεμονιού και περγαμόντου στη μύτη και στο στόμα. Η επίγευση είναι λεμονάτη.
Καλή

Volkan Santorini Blond
Στη μύτη βγαίνουν αρώματα κυρίως καβουρδισμένου καφέ, ενώ στο στόμα εμφανίζονται δροσερές νότες λεμονιού.
Ενδιαφέρουσα

Ζυθοποιία Κυκλάδων

Η παλιά ταβέρνα Ροδιά στα Βάγια της Τήνου μεταμορφώθηκε σε σύγχρονη μονάδα ζύθου από ένα πολύ σημαντικό team. Ο Αλέξανδρος Κουρής, η Μάγια Τσόκλη και ο Κωστής και η Ελίνα Δάλλα, με διάθεση να δημιουργήσουν κάτι για τον τόπο τους, επέλεξαν να επενδύσουν στη μπίρα. Η Νήσος Pilsner είναι η πρώτη που κυκλοφόρησε και αφού κατέκτησε τις Κυκλάδες και την υπόλοιπη Ελλάδα, βγήκε έξω, συγκεντρώνοντας βραβεία και διακρίσεις.

Νήσος

Pilsner
Μικροζυθοποιία Κυκλάδων
Στη μύτη εμφανίζονται αρώματα λυκίσκου μαζί με νότες καραμέλας, χόρτων και χαμομηλιού. Το στόμα είναι φινετσάτο και ελαφρύ.
Καλή

Elixi A.E

Σε αυτή τη ζυθοποιία της Χαλκίδας ανήκουν αρκετές καινοτόμες και μοντέρνες μπίρες, που πέρα από το υψηλό επίπεδο έχουν και αξιοσημείωτη αισθητική. Πίσω από τις σύγχρονες ετικέτες βρίσκονται οι Ντία Παπανικολάου, ο Παντελής Αβραμίδης, ο Γιώργος Κωστόπουλος και ο καλός ζυθοποιός Νταβίντε Ζινγκαρέλ.

Marea

Ale double malt, 5,4%
Elixi A.E
Αρώματα κριθαριού μπλέκονται με νότες λυκίσκου και εμπλουτίζονται με νύξεις μελιού. Το στόμα είναι γεμάτο με αρώματα βοτάνων και καραμέλας. Απαλή επίγευση με καλή διάρκεια και ελαφριές πικρές νότες.
Πολύ καλή

Marea Blonde

Lager, 4,5%
Elixi A.E
Στη μύτη διακρίνονται νότες ζαμπόν και καφέ σε φόντο καβουρδισμένης βύνης. Το στόμα είναι ελαφρύ, με δροσερές λεμονάτες νότες και σχετικά γρήγορο.
Καλή

Deplhi

Pilsner, 5%
Elixi A.E
Ζωηρή και έντονη μύτη με ωραίες γλυκές νότες μαρμελάδας κυδωνιού, τριαντάφυλλου, μελιού και φλούδας εσπεριδοειδών. Το στόμα βγάζει φρεσκάδα, με έντονη παρουσία του λυκίσκου, που διατηρείται μέχρι την επίγευση
Πολύ καλή

Σόλο Beer

H πρώτη ζυθοποιία στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας παρέας Κρητικών με τον ειδικό Νορβηγό ζυθοποιό Kjetil Jiklun. Στην αγορά κυκλοφορούν έξι διαφορετικούς τύπους μπίρας, που ιντριγκάρουν με τα ονόματά τους, εμπνευσμένα από την κρητική λαλιά.

Σόλο Φουριάρης

Imperial IPA, 10%
Πρωτότυπα και έντονα αρώματα φρούτων και μελιού. Στο στόμα μπαίνει γλυκά και στη συνέχεια εξελίσσεται η πίκρα. Καλή διάρκεια.
Πολύ καλή

Σόλο Ψακί

India Pale ale, 7,5%
Πολύ αρωματική, με έντονο αφρό. Στα αρώματα της μύτης και του στόματος κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα. Πικρό τελείωμα
Καλή

Σόλο Χωριάτικη

Saison, 6.5%
Αρκετά έντονος αφρός, που διαρκεί πάρα πολύ. Νότες βοτάνων και δροσερό στόμα.
Ενδιαφέρουσα

Άλη Μικροζυθοποιία Θεσ/νίκης

Μια ακόμα παρέα νέων παιδιών, που σπούδασαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τεχνολογία τροφίμων και επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους. Να δημιουργήσουν στην πόλη τους μια μικροζυθοποιία. Αφού πέρασαν από ζυθοποιίες του εξωτερικού η Λίνα, ο Αντώνης, ο Θωμάς και ο Νίκος πήραν ένα παλιό μηχανουργείο στη ΒΙΠΕ Σίνδου και του έκαναν ολικό lifting.

Άλη
Weiss, 6%
Μικροζυθοποιία Θεσ/νίκης
Δυνατή μύτη με αρώματα ζαμπόν και καπνού. Το στόμα έχει πάχος και ωραία αίσθηση καπνού. Η επίγευση είναι μεγάλη.
Πολύ καλή

Άλη
IPA, 5%
Μικροζυθοποιία Θεσ/νίκης
Στη μύτη κάνουν παρέλαση αρώματα καραμέλας, κόκκων καφέ και bitter σοκολάτας. Το στόμα είναι πληθωρικό, με ελεγχόμενο αφρισμό και πολύ καλή επίγευση.
Πολύ καλή

Πρότυπη Ζυθοποιία Θεσ/νίκης

Σε αυτή την περίπτωση παραμένουμε στην Θεσσαλονίκη και σε μια άλλη ομάδα από οικιακούς ζυθοποιούς, που αποφάσισαν να μοιραστούν με τον κόσμο τις μπίρες τους και μας σύστησαν τη σειρά Sknipa, με ενδιαφέρουσες κατηγορίες.

Sknipa Lady
Saison, 5,5%
Πρότυπη ζυθοποιία Θεσ/νίκης
Γοητευτική μύτη με αρώματα ξηρών καρπών και κριθαριού. Το στόμα είναι ελαφρύ, με νότες καφέ και ωραίες νύξεις βανίλιας.
Πολύ καλή

Sknipa Strong Ale
Strong ale, 6,2%
Πρότυπη ζυθοποιία Θεσ/νίκης
Πολύ ωραία αρώματα γιασεμιού, αγκαλιάζονται από καραμέλα και μαρμελάδα κυδώνι. Το στόμα είναι πλούσιο και η επίγευση έχει καλή διάρκεια.
Πολύ καλή

Sknipa Bold
Session IPA, 5%
Πρότυπη ζυθοποιία Θεσ/νίκης
Η μύτη έχει ένταση. Τα αρώματα που κυριαρχούν είναι τα φρούτα του δάσους και ενισχύονται από τροπικές νότες ανανά, ροδάκινου και μπανάνας. Στο μπουκέτο προστίθενται επίσης νύξεις μελιού και λουλουδιών. Το στόμα σε σχέση με τη μύτη είναι πιο ελαφρύ.
Καλή

Ρεθυμνιακή Brink’s μικροζυθοποιία

Ο Γερμανός ζυθοποιός Brink, πρωτοπόρος, αφού ξεκίνησε να παράγει μπίρες στο Ρέθυμνο από το 2001 και συνεχίζει μέχρι σήμερα, με την ίδια ξανθή και μαύρη συνταγή.

Brinks Ξανθιά

4,8%
Ρεθυμνιακή ζυθοποιία
Δροσερή μύτη με αρώματα γρασιδιού. Το στόμα είναι ελαφρύ.
Ενδιαφέρουσα

Kirki Beer

Δυο Γιάννηδες ο Γιάννης Χανιώτης και ο Γιάννης Δρίτσας είναι οι δημιουργοί δυο ετικετών που παράγονται στο ζυθοποιείο της Elixi A.E. Η India Pale ale η αλλιώς Pikri έκανε μεγάλη αίσθηση όταν βγήκε, για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Pikri

India Pale ale, 5,7%
Kirkibeer
Πρωτότυπα αρώματα σπαραγγιού με λευκά λουλούδια και καραμέλα. Το στόμα είναι πλούσιο, με πικρές νότες βοτάνων. Η επίγευση είναι καλή και φρουτώδης.
Καλή

Kirki

Pale ale, 5,6%
Πολύ ωραία μύτη με νότες ζαμπόν. Στο στόμα εξελίσσεται με καπνιστές πινελιές και αρώματα καμένης καραμέλας. Η επίγευση έχει πικρές νότες και διάρκεια.
Καλή

Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου

Όποιος βρεθεί σε αυτό το πανέμορφο νησί, θα ζήσει μια ακόμα εμπειρία. Θα μπορέσει να δοκιμάσει από το τοπικό ζυθοποιείο τις δυο μπίρες που φτιάχνονται εκεί, με σήμα κατατεθέν την κατσίκα.

Κατσίκα

Pisner, 5%
Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου
Λεπτή μύτη, κυρίως με ευχάριστες λεμονάτες νότες. Το στόμα είναι δροσερό, επίσης με νότες λεμονιού και βοτάνων. Η φρεσκάδα του λυκίσκου παραμένει και στην επίγευση.
Καλή

Κατσίκα

Pale ale, 5.4%
Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου
Η μύτη είναι φρουτώδης και φλερτάρει με τα φρούτα του πάθους, το ροδάκινο και το περγαμόντο. Το στόμα είναι γεμάτο και τα φρούτα ενώνονται με την καραμέλα. Η επίγευση είναι ευγενική με ελαφρές πικρές νότες και καλή διάρκεια.
Πολύ καλή

Ζυθοποιία Μάμος

Η μπίρα Μάμος, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1920, λανσάρεται πάλι από την τρίτη γενιά της οικογένειας Μάμος στην Πάτρα. Ο Πέτρος Μάμος, στον οποίο ανήκει η συνταγή είναι ο πρώτος Έλληνας διπλωματούχος ζυθοποιός.

Μάμος

Lager, 5%
Ζυθοποιία Μάμος
Στη μύτη βγαίνουν κυρίως νότες κριθαριού και καραμέλας. Το στόμα είναι ευχάριστο και γλυκόπιοτο.
Ενδιαφέρουσα

Olympos Beer

Στην Κατερίνη υπάρχει μια μικρή μονάδα, που μετά από έρευνα και πειράματα κυκλοφορεί μια αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπίρα περιορισμένης παραγωγής.

Olymposbeer Golden

Lager, 5%
Olympos beer
Στη μύτη πρωταγωνιστούν η μαγιά και το κριθάρι. Στόμα γεμάτο, με έντονο διοξείδιο του άνθρακα, που μπαίνει δυναμικά και παραμένει μέχρι την επίγευση.
Ενδιαφέρουσα

Μικροζυθοποιία Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Η απάντηση από τα Επτάνησα ήρθε με ένα καινούργιο μικροζυθοποιείο των φίλων Γιάννη Πολυχρονάτου, Νίκου και Κυριάκου Μωραΐτη. Οι τρεις τους επικεντρώθηκαν στην παραγωγή της Lager από μια ωραία μονάδα που έφτιαξαν, στην περιοχή του Καραβόμυλου.

Kefalonian beer

Lager 5%
Μικροζυθοποιία Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Μια τυπική lager με αρώματα κριθαριού και μαγιάς. Το στόμα έχει μια νύξη από εσπεριδοειδή.
Ενδιαφέρουσα

Μικροζυθοποιία Πάρου

Στις νησιώτικες μικροζυθοποιίες προστίθεται και η Πάρος, με πρόσφατη δημιουργία μονάδας στη Νάουσα. Σε αυτή την περίπτωση, ένας Παριανός, ο Νικόλας Παυλάκης, ένωσε την αγάπη και την εμπειρία του για τις μπίρες με τον Κύπριο Μαρίνο Αλεξάνδρου και προτείνουν μια μπίρα με όνομα που προκύπτει από τα 56 μεγάλα και μικρά Κυκλαδονήσια.

56 Isles

Pilsner, 5%
Μικροζυθοποιία Πάρου
Ιδιαίτερη μπίρα με ευδιάκριτες νότες μαγιάς, βύνης και ψημένου ψωμιού. Στο στόμα συνεχίζουν οι νότες ψημένου ψωμιού μέχρι την επίγευση.
Ενδιαφέρουσα

Θεσσαλική ζυθοποιία

Με μότο "ζήσε τα θέλω σου", η Θεσσαλική ζυθοποιία έκανε δυναμική είσοδο με αρκετές ετικέτες και ιδιαίτερη έμφαση στην pilsner και στην pale ale.

Θήτα Classic beer

5%
Θεσσαλική ζυθοποιία
Πολύ ελαφριά μπίρα με αρώματα εσπεριδοειδών και δημητριακών.
Ενδιαφέρουσα

Έψιλον

Pilsner, 4.9%
Θεσσαλική ζυθοποιία
Κύρια αρώματα, φρέσκα βότανα μαζί με πινελιές μελιού. Ίδιοι τόνοι και στο στόμα, που είναι αρκετά ελαφρύ.
Ενδιαφέρουσα

Ζήτα

Pale ale, 5,0%
Θεσσαλική ζυθοποιία
Δυνατή μύτη με καβουρδισμένα αρώματα καφέ και ζαμπόν, που μαλακώνουν με την παρουσία του μελιού. Το στόμα έχει πικρές νότες και τονισμένο λυκίσκο. Καλή επίγευση
Καλή

Magnus Magister

Μια ζυθοποιία με ιστορία ξεκίνησε το 1980 στη Ρόδο, από τον Μανόλη Παπαδημητρίου. Μέχρι σήμερα, αφού πέρασε από αναβαθμίσεις, παράγει lager και premium lager μπίρες με τον τίτλο του Μεγάλου Μάγιστρου.

Magnus Magister
Lager, 4.9%
Ζυθοποιία Παπαδημητρίου
Μύτη μιας τυπικής lager με αρώματα κυρίως δημητριακών και ζύμης που συμπληρώνονται από νότες ανθόμελου. Το στόμα είναι σπιρτόζικο με γευστική ένταση και μέση διάρκεια.
Ενδιαφέρουσα

Premium Magnus
Lager, 4,9%
Ζυθοποιία Παπαδημητρίου
Αμέσως μόλις σερβιριστεί, αναβλύζουν αρώματα καβουρδισμένων κόκκων καφέ, συνοδευμένα από νότες ζαμπόν. Το στόμα είναι ελαφρύ με καπνιστές νότες.
Καλή

Ζυθοποιία Μυκόνου

Το νησί των ανέμων, πριν λίγο καιρό απέκτησε την δική του ζυθοποιία. Οι νέες μπίρες Μυκόνου δουλεύτηκαν από την έμπειρη ομάδα: Άγγελος Φερούς, Γιάννης Μυζάλης, Γιάννης Μπάκος και Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Mikonu

Blonde, 5%
Ενδιαφέρουσα μύτη με αρώματα καπνιστού κρέατος, ροζ πιπεριού και μπαχαρικών. Το στόμα είναι τραγανό, γεμάτο, με μεγάλη επίγευση και διάρκεια.
Πολύ καλή

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.