Follow us

To team του Lost+Found Drinkery πρώτο στο Skinos Mediterranean

Για μια ακόμα χρονιά, ο ανατρεπτικός διαγωνισμός του Skinos ανέβηκε στην ταράτσα και μας χάρισε μια βραδιά με έντονο ρυθμό, party διάθεση και φοβερά cocktails από ντουέτα mixologists…

To team του Lost+Found Drinkery πρώτο στο Skinos Mediterranean

Το Skinos Mediterranean Cocktails Challenge είναι διαφορετικό απ' όλους τους άλλους διαγωνισμούς. Προκαλεί ένα ζευγάρι mixologists να ετοιμάσει την πιο ωραία μεσογειακή συνταγή και το στέλνει στο Bar Convent Berlin, στο κορυφαίο φεστιβάλ του χώρου των bars για να εκπροσωπήσουν το νικητήριο cocktail τους. Αυτή τη χρονιά, θα ταξιδέψει ο Κωνσταντίνος Καζέλης και ο Αλέξης Αργυρού από το Lost+Found, με το «The Risk».

To team του Lost+Found Drinkery πρώτο στο Skinos Mediterranean

Πριν από λίγες μέρες, στην εντυπωσιακή ταράτσα του εστιατορίου Hytra, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών έγινε "της Μεσογείου» και μάλιστα με καλή ομαδική δουλειά. Για μια ακόμα χρονιά, ο ανατρεπτικός διαγωνισμός του Skinos με μεσογειακό άρωμα ανέβηκε στην ταράτσα και μας χάρισε μια βραδιά με έντονο ρυθμό, party διάθεση και -εννοείται- φοβερά cocktails από ντουέτα mixologists.

Για την ακρίβεια, είδαμε δώδεκα ζευγάρια από Ελλάδα, Κύπρο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ να εμπνέονται από τη μαστίχα, τα βότανα, τα μυρωδικά, τα λουλούδια και όλα τα υπόλοιπα χαρισματικά υλικά της Μεσογείου και να σερβίρουν με παιχνιδιάρικο τρόπο ευφάνταστα cocktails.
Είναι εμπειρία να βλέπεις πόσο καλά συντονίζονται δυο άνθρωποι πίσω από τη μπάρα, όταν έχουν δουλέψει μαζί μια συνταγή. Η παρουσίαση σε ζευγάρι είναι πιο ζωντανή και πιο ρυθμική.

Στο ρόλο της κριτικής επιτροπής, τρεις κορυφαίοι Έλληνες bartenders, o Δημήτρης Κιάκος ιδιοκτήτης του ξεχωριστού The Gin Joint, o βραβευμένος bartender Αλέξανδρος Σουρμπάτης bar manager του Mary Pickford και ο Θάνος Προυναρούς, ιδιοκτήτης και δημιουργός των Baba au Rum και Mary Pickford, έδωσαν ένα ακόμα point στον σημαντικό διαγωνισμό. Όσον αφορά το δίδυμο των νικητών, ξεχώρισαν τον Κωνσταντίνο Καζέλη και τον Αλέξη Αργυρού από το διάσημο Κυπριακό Lost+ Found και τους έδωσαν την πρώτη θέση και μαζί το εισιτήριο για το BCB.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν με εξαιρετικό perfomance δυο γυναικείες παρουσίες. Η Αγάπη Πετροπούλου και η Ηρώ Καλομοίρη από το A for Athens. Στην τρίτη θέση, ένα εντυπωσιακό μπαρ από τη Χίο, το Οζ με τους Γιάννη Μηλιώτη και Γιώργο Σταματελόπουλο.
Όπως βλέπετε, στη νικητήρια τριάδα έχουμε, εκτός από την Αθήνα, ένα μπαρ από τη Κύπρο και ένα από τη Χίο.

Tο Skinos Mediterranean Challenge τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πάρα πολύ και έχει αποκτήσει διεθνή ορίζοντα. Μαζί με τη μαστίχα, προάγει τα αρώματα της Μεσογείου σε όλο τον κόσμο και δημιουργεί τάσεις για νέα cocktails που μπαίνουν στις λίστες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Τα cocktails της Χρυσής Τριάδας

Η ομάδα του Lost + Found δημιούργησε το «The Risk» ανακατεύοντας προκλητικά και έντονα αρώματα. Το Skinos εμπλουτίστηκε με Dry Vermouth, στο οποίο έγινε washed παρμεζάνα, με τομάτα cordial, λουλούδι βιολέτα, φύλλο βασιλικό και τελευταία πινελιά Otto’s mist. Το αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό και δικαιολογημένα τους χάρισε την πρώτη θέση.

Η ομάδα του A For Athens σέρβιρε στην επιτροπή το "Anthemoessa» ένα ιδιαίτερο cocktail με Skinos, τσίπουρο, μιξ γαρδένιας, φρέσκο λεμόνι, σπιτική σόδα χαμομήλι και ροζ πιπέρι. Το τελευταίο ζευγάρι από το Οζ, πάντρεψε το Skinos με Campari, στο οποίο είχαν κάνει infused φρέσκια μαστίχα και πρόσθεσαν ελιά, φρέσκο βασιλικό, ξηρό βερμούτ Noilly Prat και έβαλαν για γαρνιτούρα σπιτική μους λεμονιού και μαστίχας.

Όλα άκρως καλοκαιρινά με homemade υλικά, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για να κάνουμε τα δικά μας μεσογειακά mix με μαστίχα και να περάσουμε όμορφες summer στιγμές.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.