Follow us

To The Trap "παγιδεύει" τις μέρες μας

Την προηγούμενη Τρίτη βρεθήκαμε στο tricky bar της πόλης και δοκιμάσαμε ένα ιντριγκαδόρικο tasty concept: όστρακα ζευγαρωμένα με cocktails…

To The Trap "παγιδεύει" τις μέρες μας

O Γιάννης Πέτρος Πετρής μόλις είχε επιστρέψει από Τόκιο, όταν έπιασε θέση πίσω από τη μπάρα του The Trap για να σερβίρει cocktails εμπλουτισμένα με παιχνιδιάρικα japanese υλικά. Αυτή η προσθήκη έδωσε στις συνταγές όμορφες όξινες και πικάντικες διαστάσεις, που κούμπωσαν με τα όστρακα και τα cheviche, που ετοιμάζονταν εκείνη την ώρα. Υπέροχη εμπειρία, που ευτυχώς θα έχει συνέχεια. Ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει, δροσερές μείξεις με φρέσκα όστρακα για ένα διάλειμμα μετά τη δουλειά είναι ό,τι πρέπει για να ανεβάσουμε διάθεση.

To The Trap "παγιδεύει" τις μέρες μας

Για όλο λοιπόν τον Μάιο, κάθε Τρίτη το παρεΐστικο bar χτυπάει ευχάριστα cocktail, προτείνει τραγανά κρασιά και ανοίγει όστρακα. Για να μπείτε σε ανάλογο κλίμα μπορείτε να δοκιμάσετε ένα sour cocktail, δηλαδή όξινο με χυμό λεμόνι ή ένα πικάντικο Βloody Mary με οστρακοειδή. Δεν είναι ο μόνος λόγος, όμως, να βάλουμε αυτόν τον μήνα στην agenda μας μια επίσκεψη στην Όθωνος…

Τις Πέμπτες, ο δρόμος θα αποκτήσει έξτρα κινητικότητα με πληθωρικά αρώματα. Το The Trap διοργανώνει ένα ψαγμένο street food με τις ανάλογες λιχουδιές και τα κατάλληλα drinking ταιριάσματα. Όσο για τις Κυριακές, και εκεί μας δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιηθούμε και να κατέβουμε Σύνταγμα για ένα διαφορετικό Jazz Brunch με live μουσική...

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.