Οδηγός επιβίωσης στον 1ο ημιτελικό της Eurovision

Σχολιάζουμε τα τραγούδια του αποψινού ημιτελικού που θα προβληθεί στις 22:00 στη ΝΕΡΙΤ και τη ΝΕΡΙΤ HD, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα, σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει όπως το τραγούδι μας...

Οδηγός επιβίωσης στον 1ο ημιτελικό της Eurovision

Μολδαβία: «I want your love» – Eduard Romanyuta
Ο νεαρός τραγουδιστής που μοιάζει με διασταύρωση του Νίκου Οικονομόπουλου, του Justin Bieber και έφηβου που μπήκε χωρίς να ελέγξουν την ηλικία του σε συναυλία χέβι μέταλ, νιαουρίζει πάνω σε ένα ποπάκι της περασμένης δεκαετίας το οποίο δεν θα καταδέχονταν να πουν ούτε οι Boys + Noise.



Αρμενία: «Face The Shadow» – Genealogy
Τα πράγματα σοβαρεύουν απότομα. Έξι τραγουδιστές με αρμενική καταγωγή από διαφορετικές χώρες (μία από αυτούς έχει και ελληνική υπηκοότητα) τραγουδούν μια οπερατική μπαλάντα (κάτι σαν την Bonnie Tyler στη Σκάλα του Μιλάνου) που μιλάει για την ειρήνη, την ενότητα και την αγάπη. Βασικά, για τη γενοκτονία των Αρμενίων, οπότε ξέρουμε ποιοι δεν θα της δώσουν ούτε ένα βαθμό.



Βέλγιο: «Rhythm Inside» – Loïc Nottet
Ο νεαρός έχει γράψει τη μουσική, έχει επιμεληθεί τη χορογραφία, έχει σχεδιάσει τη σκηνική παρουσίαση, οπότε ανακηρύσσεται ο επίσημος Χριστόφορος Παπακαλιάτης του Βελγίου. Έχει ακούσει τόση Sia και Lorde στη ζωή του όση δεν έχουν ακούσει οι τοίχοι των στούντιο ηχογράφησης των δύο τραγουδιστριών και σίγουρα το αγαπημένο του τραγούδι είναι το «They don't really care about us» του Michael Jackson.



Ολλανδία: «Walk along» – Trijntje Oosterhuis
Σαν να πήρε κάποιος το «Torn» της Natalie Imbruglia και να το μπούκωσε με το στίχο «Why, why-ai-ai-ai/Why-ai-ai-ai».



Φινλανδία: «Aina Mun Pitää» – Pertti Kurikan Nimipäivät
Μόνο respect για τους Φινλανδούς, που μετά τους Lordi στέλνουν μία punk/metal μπάντα με μέλη με σύνδρομο Down. Μέσα σε ενάμιση λεπτό θα ξεμπροστιάσουν κάθε Λάμπρο Κωνσταντάρα και Μπέττυ Μαγγίρα.



Ελλάδα: «One last breath» – Μαρία Έλενα Κυριάκου
Mπαλάντα που θα μπορούσε να ονομάζεται και «One last yawn», κατευθείαν από τον κάδο όπου πετάνε τα outtakes της Celine Dion. Η μόνη περίπτωση να περάσει στον τελικό ένα τραγούδι όπου δεν συμβαίνει τίποτα, είναι να θυμηθούν όσοι ψηφίσουν ότι κάτι συμβαίνει τελευταία με την Ελλάδα.



Εσθονία: «Goodbye to yesterday» – Elina Born & Stig Rästa
Με χημεία χειρότερη κι από της Jennifer Lopez με τον Ralph Fiennes στην «Καμαριέρα», η Elina και o Stig τραγουδούν για μια σχέση που τελείωσε. Καλύτερα που συνέβη αυτό, γιατί αν ο χωρισμός είναι τόσο υποτονικός, σκέψου πόσο ανιαρή ήταν η σχέση τους!



ΠΓΔΜ: «Autumn leaves» – Daniel Kajmakoski
Αν και χαιρόμαστε που μαθαίνουμε ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν έχει φτάσει σε όλες τις χώρες και κάποιες έχουν ακόμη φθινόπωρο, αυτή η μπαλάντα έχει το χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων: Ωχρό!



Σερβία: «Beauty never lies» – Bojana Stamenov
Το σύνδρομο «Adele» (επεξήγηση: «Δεν έχουν σημασία τα παραπανίσια κιλά μπροστά σ’ αυτή την αγγελική φωνή που έκανε την κριτική επιτροπή του ριάλιτι να χειροκροτάει όρθια») διακατέχει ένα τραγούδι που άνετα θα συνόδευε βιβλίο αυτοβοήθειας γραμμένο από τηλεψυχολόγο. Το μήνυμά του για την αξία της εσωτερικής ομορφιάς μοιάζει βγαλμένο από μονόλογο πρωινατζούς σε φιλοσοφικό οίστρο, ενώ η eurodance κορύφωση απλώς κάνει τα πράγματα εντελώς ’90s.



Ουγγαρία: «Wars for nothing» – Boggie
Με τίτλο ταιριαστό σε έκθεση μαθητή που κάνει τα πρώτα του βήματα στην ανακάλυψη του κόσμου (ή, εναλλακτικά, σε εισήγηση μέλους της Βουλής των Εφήβων), αυτή την ξέψυχη αντιπολεμική χιπστερομπαλάντα φαντάζεσαι να την τραγουδάει υποψήφια των καλλιστείων την ώρα που κάνει πρόβα μέχρι να πετύχει την καλύτερη πόζα με τη βραδινή τουαλέτα.



Λευκορωσία: «Time» – Uzari & Maimuna
Αν ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών ήταν DJ κάτι τέτοια θα έπαιζε. Το ζευγάρι με τα πιο αστεία ονόματα της διοργάνωσης παρουσιάζει ένα τραγούδι για ανθρώπους που νομίζουν ότι κλασική μουσική είναι αυτό το μέρος εγχόρδων στα τραγούδια που παίζει το ραδιόφωνο. Ελπίζουμε ο Uzari να φορέσει στη σκηνή αυτά τα προσθετικά κομμάτια στα αφτιά του που τον κάνουν να μοιάζει με τον Dr. Spock μετά την επίσκεψη σε κοσμηματοπωλείο, για να έχουμε να λέμε. Επίσης, είναι σίγουρο ότι η σκηνική παρουσίαση θα περιλαμβάνει άναμμα πυρσών.



Ρωσία: «A million voices» – Polina Gagarina
Κάποια που μοιάζει με την Πάρις Χίλτον και εκπροσωπεί τη Ρωσία τραγουδάει –χωρίς ίχνος ειρωνείας και πραγματικής κοινωνικής ευαισθησίας– στίχους όπως «Είμαστε άνθρωποι του κόσμου/διαφορετικοί κι όμως ίδιοι/πιστεύουμε σε ένα όνειρο», αναφερόμενη είτε σε κάποιον αγωγό φυσικού αερίου είτε στις απαντήσεις των υποψηφίων στα καλλιστεία.



Δανία: «The way you are» – Anti Social Media
Ανάμεσα στις δανέζικες παραδόσεις, όπως η Γιορτή του Μεσοκαλοκαιριού και τα μπισκότα βουτύρου σε στρογγυλά μπλε σκούρα κουτιά, ξεχωριστή θέση έχει η feelgood pop rock που αντιγράφει τους Beatles. Σε μια χώρα όπου τα νεογέννητα μόλις βγουν από την κοιλιά της μάνας τους κατεβάζουν στο tablet εφαρμογές για να παρακολουθούν τη συχνότητα του θηλασμού, είναι απορίας άξιον ποιος ψήφισε τους Anti Social Media, οι οποίοι λογικά χρησιμοποιούν το Internet μόνο για να μαθαίνουν σε ποιο πεζόδρομο της Κοπεγχάγης διοργανώνεται το επόμενο swing party.



Αλβανία: «I’m alive» – Elhaida Dani
Ό,τι και να ’παθε, ευτυχώς η Elhaida είναι καλά, είναι ζωντανή, κοντά μας, αν και κάποιες στιγμές θυμάται τι πέρασε και λέει στο τραγούδι «Άι άι άι α». Αν, βέβαια, κρίνουμε από την κόμμωση, το χειρότερο που μπορεί να της είπε ο Τρύφωνας Σαμαράς ένα βράδι σε κάποιο μπουζουξίδικο ότι δεν του αρέσουν τα μαλλιά της.



Ρουμανία: «De la capat» – Voltaj
Οι Ρουμάνοι παίζουν πονηρά, στέλνοντας ένα τραγούδι που θα δοκιμάσει τα όρια της πολιτικής ορθότητάς σου αν αποπειραθείς να το σχολιάσεις. Ωστόσο ο αφόρητα radio friendly ήχος δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστος, καθώς σε κάνει να ευχαριστείς το θεό της ηλεκτρονικής κληρωτίδας που έριξε το τραγούδι στην προτελευταία θέση της σημερινής βραδιάς, προτού σε πάρει ο ύπνος και δεις εφιάλτη ότι η Ελλάδα κέρδισε τη Eurovision και του χρόνου πρέπει να βάλει έκτακτο φόρο για να διοργανώσει το διαγωνισμό.



Γεωργία: «Warrior» – Nina Sublatti
Πρόσεξε τι θα πεις και τι θα γράψεις, γιατί η Nina μπορεί να εισβάλει με τσεκούρι στο σπίτι και, στην καλύτερη περίπτωση, να σου σπάσει το CD της Ruslana ή, στη χειρότερη, να σου κόψει το κεφάλι όπως επιτάσσουν οι αρχαίες γεωργιανές φεμινιστικές παραδόσεις. Να της αναγνωρίσουμε πάντως ότι στο τραγούδι χρησιμοποιεί, έστω και χωρίς προφανή λόγο, χημική ορολογία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.