Δεν υπάρχει διαφυγή από το «Wayward Pines»!

Η αμερικανική μίνι σειρά κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 14/5 στο FOX, έχει τον Matt Dillon και τον M. Night Shyamalan στο πρώτο τους τηλεοπτικό εγχείρημα, και δάνεια από κλασικές σειρές μυστηρίου που φτιάχνουν ένα διασκεδαστικό γρίφο. 

Δεν υπάρχει διαφυγή από το «Wayward Pines»!

«Δεν υπάρχουν τριζόνια στο Γουέιγουορντ Πάινς», προειδοποιεί η Juliette Lewis τον Matt Dillon, ο οποίος στο επόμενο πλάνο ακούει ένα τριζόνι από ένα θάμνο και ψαχουλεύοντας ανακαλύπτει μια συσκευή που εκπέμπει τον ήχο. Αλλά δεν είναι αυτό το μόνο παράξενο στην πόλη όπου βρίσκεται ύστερα από ένα τροχαίο ο μυστικός πράκτορας Ethan Burke, τον οποίο υποδύεται ο Matt Dillon. Τα προσωπικά του αντικείμενα έχουν εξαφανιστεί. Μια νοσοκόμα (η βραβευμένη με Όσκαρ Melissa Leo) τον φροντίζει με παγερή καλοσύνη και… ηρεμιστικές ενέσεις σε ένα άδειο νοσοκομείο. Ο σερίφης (ο Terrence Howard από το «Empire») συνεχίζει να απολαμβάνει αδιάφορος ένα χωνάκι παγωτό ρούμι-σταφίδα όταν ο Ethan τον ενημερώνει για ένα δεμένο πτώμα σ’ ένα γειτονικό σπίτι. Τα τηλεφωνήματά του στη σύζυγο και στον προϊστάμενό του μένουν αναπάντητα. Κάποιος τον ρίχνει με γροθιά στο έδαφος και μιλάει γι’ αυτόν στον ασύρματο χρησιμοποιώντας έναν κωδικό αριθμό. Και ο δρόμος που οδηγεί έξω από την πόλη καταλήγει πάλι στην… πόλη, η οποία στο πρώτο από τα δύο «φινάλε» του επεισοδίου αποδεικνύεται ότι είναι περιφραγμένη. Μετρήστε τα δάνεια μέχρι τώρα: «Twin Peaks», «Truman Show», «The Prisoner», «Ζώνη του Λυκόφωτος» –αυτά από τα κλασικά, γιατί έχουμε και πιο πρόσφατα, όπως το «Under the Dome» και το «Persons Unknown». Και πάμε στα υπόλοιπα (δάνεια).

Δεν υπάρχει διαφυγή από το «Wayward Pines»! - εικόνα 1
©TCFTD

Περπατώντας αποσυντονισμένος στους περιποιημένους δρόμους τού Γουέιγουορντ Πάινς (ορίστε και λίγο από «Pleasantville» και «Γυναίκες του Στέπφορντ»), ο Ethan Burke συναντά τον έναν από τους δύο λόγους για τους οποίους κατέληξε σ’ αυτή την «παρανοϊκή», όπως διαπιστώνει νωρίς-νωρίς, πόλη. Πρόκειται για την αγνοούμενη πράκτορα Kate Hewson (Carla Gugino), με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, ενώ τώρα εκείνη είναι παντρεμένη, γερασμένη στο πρόσωπο και, όπως και άλλοι κάτοικοι της πόλης, έχει μια εντελώς διαστρεβλωμένη αντίληψη του χρόνου – αναφέρει ότι βρίσκεται στην πόλη δώδεκα χρόνια, ενώ αγνοείται μόλις πέντε μήνες. Πριν προλάβεις να σκεφτείς το «Lost», ο Ethan, ο οποίος έχουμε δει σε ένα flashback ότι υποφέρει από παραληρηματικές ιδέες, ρωτάει την Kate αν είναι όλα αυτά γύρω του άλλο ένα παραλήρημα κι εκείνη κουνάει το κεφάλι της αρνητικά. Σ’ αυτό το σημείο πια, συνειδητοποιείς ότι ούτε εσύ μπορείς να διαφύγεις από το «Wayward Pines» και τα υπόλοιπα εννιά επεισόδιά του. Δεν το θέλεις να διαφύγεις, γιατί όλα δείχνουν ότι αυτός ο γρίφος, έστω κι αν παρουσιάζεται στο πρώτο επεισόδιο κάπως βιαστικά και πιεστικά (γιατί, π.χ., χρειάζονται δύο «φινάλε» για να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί να φύγει κάποιος με τη θέλησή του από την πόλη;), θα είναι διασκεδαστικός. Άσε που επιτέλους ο M. Night Shyamalan, εκτελεστικός παραγωγός της μίνι σειράς και σκηνοθέτης του πιλότου, υπογράφει ύστερα από μια δεκαετία (από το παραγνωρισμένο «Σκοτεινό Χωριό») μια δουλειά που δεν θα σε κάνει να βάλεις τα γέλια. Το «Wayward Pines» κάνει παγκόσμια πρεμιέρα την Πέμπτη 14/5 και στην Ελλάδα προβάλλεται από το FOX (μέσω OTE TV, Nova, Cyta και HOL) στις 21:30. Η μίνι σειρά δέκα επεισοδίων είναι μία δημιουργία του Chad Hodge («The Playboy Club») και βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της ομώνυμης τριλογίας του Blake Crouch (τα δύο πρώτα κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα). Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.