Κατερίνα Κασκανιώτη: «Η Nova είναι το φυσικό “σπίτι” της κινηματογραφικής διασκέδασης»

Η Ανώτερη Διευθύντρια Πλατφόρμας και Περιεχομένου της Forthnet μιλά για τις αποκλειστικότητες και τις «πρωτιές» της Nova, για το πρόγραμμα των καναλιών Novacinema τους επόμενους μήνες, καθώς και για τη στήριξη στο ελληνικό σινεμά.

Κατερίνα Κασκανιώτη: «Η Nova είναι το φυσικό “σπίτι” της κινηματογραφικής διασκέδασης»

«Game of Thrones» σε ταυτόχρονη μετάδοση, κανάλι Star Wars…
Θα μιλήσουμε για όλα αυτά, αλλά ας ξεκινήσω ρωτώντας σε τι σ’ αρέσει περισσότερο ως συνδρομητής της Nova;

Το ότι γράφω ό,τι θέλω να δω αργότερα, γιατί δεν βρίσκομαι στο σπίτι «κανονικές» ώρες… Τα παιδικά σίγουρα.
Τα βλέπεις μάλλον για χαλάρωση όταν γυρνάς από το ξενύχτι! Στο παιδικό πρόγραμμα καλύπτουμε μια μεγάλη γκάμα με το Boomerang, τα Disney XD και Disney Channel, αλλά και το Nickelodeon, δίνοντας στους γονείς την ευκαιρία να γράφουν εκπομπές για να τις βλέπουν τα παιδιά τους στα διαλείμματά τους. Έχουμε πολλά μηνύματα από γονείς που μας λένε ότι έχουν γεμίσει το σκληρό δίσκο του αποκωδικοποιητή NovaBox+ με παιδικά!

Βασικά βλέπω απ’ όλα! Δεν ξέρω αν ανήκω στο μέσο όρο. Τι λένε οι μετρήσεις σας;
Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνουμε τι αρέσει στους συνδρομητές μας και είμαστε πολύ κοντά τους με έρευνες και τηλεφωνική επικοινωνία. Μας δίνουν και οι ίδιοι feedback. Στις προτιμήσεις, πρώτες βγαίνουν οι περιπέτειες, τα θρίλερ έχουν το δικό τους πιστό κοινό στη ζώνη Bloody Fridays, ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό προτιμά τις σινεφίλ ταινίες. Έχουμε τη ζώνη «Το σινεμά του κόσμου» την οποία αγαπάμε πολύ και εμείς ως ομάδα προγράμματος. Καλά τα blockbusters και το Χόλιγουντ, κι άλλωστε εδώ είμαστε το σπίτι του Χόλιγουντ, αλλά υπάρχει κι ένα σινεμά που αγγίζει ουσιαστικά την ψυχή. Το ευρωπαϊκό σινεμά έχει ανέβει πολύ στις μετρήσεις. Μαζί και το ελληνικό σινεμά, το οποίο στηρίζουμε παρόλο που βάλλεται από την κρίση.

Έχετε μια μεγάλη ιστορία συμπαραγωγών.
Κάτω από τον τίτλο «Nova συμπαραγωγές» στηρίζουμε το ελληνικό σινεμά σχεδόν 15 χρόνια, με μια ομάδα που βρίσκεται κοντά στους κινηματογραφιστές σε κάθε βήμα. Έχουμε συμμετάσχει σε 125 ταινίες. Πιστεύουμε τόσο στις ψυχαγωγικές όσο και στις φεστιβαλικές ταινίες – τώρα κάνουμε το «Καλάσνικοφ» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. Έχουμε βάλει ουσιαστικά το λιθαράκι μας στην ανάπτυξη του ελληνικού σινεμά, και φυσικά δεν το κάνουμε για τα εμπορικά έσοδα αλλά γιατί το αγαπάμε.

Κατερίνα Κασκανιώτη: «Η Nova είναι το φυσικό “σπίτι” της κινηματογραφικής διασκέδασης» - εικόνα 1
Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» θα προβληθεί στο αφιέρωμα για το ντισνεϊκό «Ζωικό βασίλειο» μαζί με άλλα αριστουργηματικά animation της Disney

Το Πάσχα είδαμε κλασικές ταινίες της Disney που είχαν να προβληθούν καιρό. Τι άλλο θα φέρει στην οθόνη η αποκλειστική συνεργασία σας μ’ αυτό το στούντιο;
Το καλοκαίρι, οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν υπέροχα κλασικά αριστουργήματα από την ταινιοθήκη της Disney, αλλά και ένα αφιέρωμα στο ντισνεϊκό «Ζωικό βασίλειο» με ταινίες όπως τα «Bambi», «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» και «Ντάμπο το Ελεφαντάκι». Έπεται συνέχεια τα Χριστούγεννα με τις ντισνεϊκές «Πριγκίπισσες» και πολύ γνωστές ταινίες όπως «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Σταχτοπούτα» και «Η Μικρή Γοργόνα». Πέρα όμως από τα animation, αυτόν το μήνα ξεκίνησε και το κανάλι Nova Star Wars HD, όπου θα προβληθούν και οι 6 ταινίες της sci-fi σειράς μαζί με ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις. Έτσι ευθυγραμμιζόμαστε με το παγκόσμιο event που διοργανώνεται ενόψει της πρεμιέρας του «Star Wars: Rogue One» τα Χριστούγεννα. Να υπενθυμίσω ότι αυτές οι ταινίες εκτός του ότι δεν προβάλλονται συχνά στην τηλεόραση, είναι γενικά και πολύ δύσκολο να τις βρεις. Γι’ αυτό, οι πιστοί fans μπορούν να δημιουργήσουν μια πολύτιμη συλλογή γράφοντάς τες στον αποκωδικοποητή NovaΒox+.

Ένα μεγάλο νέο ήταν η ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική του πέμπτου κύκλου του «Game of Thrones» και του δεύτερου του «Silicon Valley». Πώς φτάσαμε σ’ αυτό;
Είναι ένα τεράστιο project και θεωρούμε ορόσημο το ότι το πετύχαμε. Η HBO, με την οποία έχουμε αποκλειστική συνεργασία, είναι πρωτοπόρος και μας βρίσκει πολύ κοντά στη φιλοσοφία της, γιατί κι εμείς ψαχνόμαστε διαρκώς. Δύο χρόνια το συζητάγαμε. Έστειλαν ομάδα τους για να διαπιστώσει ότι πληρούμε τις προδιαγραφές ασφάλειας και υποδομών, ενώ αξίζει να σου πω ότι το έγγραφο ασφαλείας που υπογράψαμε ήταν 80 σελίδες! Επειδή διαθέτουμε το know how μπορούμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτές τις απαιτήσεις. Η συνεργασία μας στο ίδιο πλαίσιο θα συνεχιστεί και τον Ιούνιο, με δύο ακόμη σειρές της ΗΒΟ στα Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική. Πρόκειται για το δεύτερο κύκλο του «True Detective» , στον οποίο πρωταγωνιστούν οι Colin Farrell και Vince Vaughn, και τη νέα μαύρη κωμωδία «The Brink». Τώρα πιέζουμε και άλλα στούντιο για να καταφέρουμε να φέρνουμε στους συνδρομητές μας, τις καλύτερες σειρές σε πρώτο χρόνο. Γενικά πάντως έχουμε καταφέρει να μειώσουμε κατά πολύ τη διαφορά στους χρόνους προβολής στα κανάλια μας από την Αμερική. Θυμάμαι όταν είχα πάει στη Warner για το «The Following», τους έλεγα ότι δεν θα έφευγα αν δεν εξασφαλίζαμε το 48ωρο απόστασης των δύο προβολών. Κυρίαρχο συστατικό πάντως παραμένει η ποιότητα. Μέσα από τα κανάλια Novacinema αλλά και τα κανάλια FOX και FOX Life που περιλαμβάνονται στο μπουκέτο μας, όλες οι μεγάλες αμερικανικές σειρές είναι στη Nova.

Κατερίνα Κασκανιώτη: «Η Nova είναι το φυσικό “σπίτι” της κινηματογραφικής διασκέδασης» - εικόνα 2
Οι παρουσιαστές του «ΛΑΜΠΑΤΕΡ», μίας από τις original ελληνικές παραγωγές που προβάλλονται στο κανάλι Novalifε

Ενδιαφέρον είναι και το πρόγραμμα του Novalifε.
Το Novalifε είναι ένα πολύ φρέσκο κανάλι. Δημιουργήθηκε για να ενισχυθεί η υπηρεσία Nova 3Play και ήδη καταγράφει πολύ θετικές γνώμες από τους συνδρομητές μας. Βασίζεται σε ταινίες και σειρές που απευθύνονται σε όλους, ενώ ταυτόχρονα έχει ελληνικό πρόγραμμα, με εκπομπές όπως το «ΛΑΜΠΑΤΕΡ» με τον Λάμπη Ταγματάρχη και το «Lifεtime» με τους Δημήτρη Κουρούμπαλη και Κατερίνα Γερονικολού. Θέλαμε να είναι ένα διασκεδαστικό όσο και ψυχαγωγικό κανάλι, με μια δόση σύγχρονου lifestyle.

Σκέφτεστε να κάνετε και μυθοπλασία;
Μας ενδιαφέρει, αλλά είναι ένα πολύ δύσκολο σπορ. Δεν το έχουμε αποκλείσει όμως.

Πόσους συνδρομητές μετράτε τώρα;
Έχουμε ξεπεράσει τα 500.000 σπίτια.

Γιατί αξίζει τελικά να είναι κάποιος συνδρομητής στα Novacinema;
Όποιος αγαπάει το σινεμά και την ψυχαγωγία δεν μπορεί να μην έχει Novacinema. Είναι το φυσικό σπίτι της κινηματογραφικής διασκέδασης, γιατί έχει τις καλύτερες ταινίες και σειρές. Μέσα από πρωτοπόρες υπηρεσίες, όπως οι Nova On Demand και Nova GO, οι οποίες θα αναβαθμιστούν κι άλλο, οι συνδρομητές μας μπορούν να βλέπουν όλο αυτό το περιεχόμενο όποτε θέλουν και όπου θέλουν. Είναι μια συνολική εμπειρία και σίγουρα δεν είναι τυχαίο το σλόγκαν των καναλιών μας «μη βλέπεις ό,τι έχει, δες ό,τι θέλεις»!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.