«Ripper Street»: Οι πρωταγωνιστές μιλούν στο «α»

Ο τρίτος κύκλος της αστυνομικής σειράς εποχής κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο OTE Cinema1HD την Τετάρτη 6/5 και τρεις πρωταγωνιστές του μας μιλούν αποκλειστικά.

«Ripper Street»: Οι πρωταγωνιστές μιλούν στο «α»

Μπορεί το BBC να το άφησε από τα χέρια του, ωστόσο το «Ripper Street» είχε προλάβει σε δύο κύκλους να κερδίσει την εύνοια των τηλεθεατών, οι οποίοι απαιτούσαν την επιστροφή του. Μυστήριο, βία, Λονδίνο του 19ου αιώνα, Τζακ ο Αντεροβγάλτης, κοστούμια εποχής και αίμα – ποιος να αντισταθεί σε αυτόν το συνδυασμό; Η λύση δόθηκε από το Amazon Prime Instant Video, που ανέλαβε την αναβίωση της σειράς. Τα επεισόδια που προβλήθηκαν στην on demand πλατφόρμα του Amazon, περιείχαν μάλιστα περισσότερες σκηνές σε σύγκριση με εκείνα της τηλεοπτικής προβολής, δίνοντας έτσι μεγαλύτερο βάθος στους χαρακτήρες όπως μας ανέφεραν στην αποκλειστική μας συνέντευξη οι τρεις πρωταγωνιστές Matthew Macfadyen, MyAnna Buring και Charlene McKenna. Μας είπαν επίσης γιατί η ωμή βία δεν είναι μία ευκολία αλλά ουσιαστικό στοιχείο της σειράς, ενώ απάντησαν στην κριτική ότι η σειρά είχε υποβαθμίσει τους γυναικείους χαρακτήρες. (Ο τρίτος κύκλος του «Ripper Street» κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο OTE Cinema1HD του OTE TV την Τετάρτη 6/5 στις 21:00)

«Ripper Street»: Οι πρωταγωνιστές μιλούν στο «α» - εικόνα 1

Charlene McKenna (Rose Erskine)
Για τη διακοπή της σειράς από το BBC και την αναβίωσή της από τη streaming πλατφόρμα Prime Amazon Video: Παρακολούθησα τις καμπάνιες που έγιναν στο Internet και ομολογώ ότι η επίμονη προσπάθεια που έκαναν οι fans για να επιστρέψει η σειρά έδωσε σε όλους μας πολύ κουράγιο και μας γέμισε ενέργεια. Η επιτυχία της σειράς έχει να κάνει με το σενάριο και τους χαρακτήρες. Είναι αλήθεια ότι οι δύο κύκλοι δεν ήταν αρκετοί για να ξεδιπλωθούν οι διαφορετικές ιστορίες. Οι χαρακτήρες στο «Ripper Street» είναι γραμμένοι σε τρεις διαστάσεις. Είναι επίσης αντιθετικοί και γι’ αυτό συμπληρωματικοί, πολύπλοκοι και ρεαλιστικοί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κοινό ταυτίστηκε μαζί τους και τους αγάπησε.

«Ripper Street»: Οι πρωταγωνιστές μιλούν στο «α» - εικόνα 2

Matthew Macfadyen (Edmund Reid)
Για το βίαιο και σκοτεινό κλίμα της σειράς: Θα ήταν παράλογο να αποσιωπηθεί το θέμα της βίας που υπήρχε εκείνη την εποχή. Το «Ripper Street» είναι πράγματι ένα αιματηρό αστυνομικό procedural, γιατί διαδραματίζεται στο Whitechapel του τέλους του 18ου αιώνα και των αρχών του 19ου. Υπήρχαν χιλιάδες φτωχοί και απελπισμένοι άνθρωποι στριμωγμένοι σε μια πολύ μικρή περιοχή κι αυτές οι συνθήκες αποτελούν το ιδανικό υλικό για μια δραματική σειρά. Αλλά σίγουρα, ό,τι βλέπετε είναι εντελώς αληθινό. Ήταν μια πολύ δύσκολη εποχή σ’ αυτήν τη μικρή γωνιά του κόσμου. Και δεν νομίζω ότι οι σεναριογράφοι χρησιμοποιούν τη βία για εντυπωσιασμό, αλλά για να προωθήσουν την πλοκή και την ανάπτυξη των χαρακτήρων.

«Ripper Street»: Οι πρωταγωνιστές μιλούν στο «α» - εικόνα 3

MyAnna Buring (Long Susan)
Για την αμφιλεγόμενη σκιαγράφηση των γυναικείων χαρακτήρων: Από τη αρχή, οι γυναίκες της σειράς επιδεικνύουν απίστευτο δυναμισμό και θέληση για επιβίωση και είναι πολύ αποτελεσματικές σ’ αυτήν την προσπάθειά τους. Ενδεχομένως ο λόγος για τον οποίο έχει συζητηθεί η θέση των γυναικών στο «Ripper Street» είναι το είδος της σειράς. Επειδή πρόκειται για ένα αστυνομικό procedural, που μάλιστα διαδραματίζεται σε μια εποχή και περιοχή όπου επικρατούσαν σκληρές συνθήκες, δημιουργεί σίγουρα άλλες σεναριακές προτεραιότητες, όπως να στηθεί η αστυνομική ίντριγκα μέσα σε ένα ιστορικά πραγματικό περιβάλλον. Γι’ αυτό οι γυναικείοι χαρακτήρες, αλλά και κάποιοι αντρικοί, μπορεί να καθυστέρησαν να αναπτυχθούν σεναριακά. Νομίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Το ότι καταφέραμε να κάνουμε έναν τρίτο κύκλο σημαίνει ότι θα αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της προσωπικότητάς τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.