Οι πιο εφιαλτικοί τηλεοπτικοί serial killers

Με αφορμή το «Hannibal», που προβάλλεται αυτές τις μέρες από τον ΣΚΑΪ, θυμόμαστε παλιούς και νέους κατά συρροή δολοφόνους οι οποίοι μας έχουν παγώσει το αίμα.

Οι πιο εφιαλτικοί τηλεοπτικοί serial killers

Με αφορμή το «Hannibal», που προβάλλεται αυτές τις μέρες από τον ΣΚΑΪ, θυμόμαστε παλιούς και νέους κατά συρροή δολοφόνους οι οποίοι μας έχουν παγώσει το αίμα.

Οι πιο εφιαλτικοί τηλεοπτικοί serial killers - εικόνα 1

Norman Bates («Bates Motel»)
Ο Freddie Highmore (ο μικρός που κέρδισε την εύνοια του Willy Wonka στο «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας») είχε μια βαριά κληρονομιά να συνεχίσει. Το «Bates Motel» είναι το πρίκουελ του αριστουργηματικού χιτσκοκικού «Ψυχώ», όπου ο νεαρός ηθοποιός υποδύεται στην εφηβική του ηλικία πλάι στη Vera Farmiga το χαρακτήρα που όλοι έχουμε συνδέσει με τον Anthony Perkins και με... εκείνη τη σκηνή στο ντους. Για το ρόλο του στη σειρά που εξερευνά με τόλμη μια αρρωστημένη σχέση μητέρας-γιού και διανύει αυτή την εποχή τον τρίτο κύκλο της στην Αμερική, ο νεαρός ηθοποιός έχει δηλώσει: «Είναι κάπως διεστραμμένος μερικές φορές, δεν είναι; Αλλά είναι επίσης ένας συμπαθητικός τύπος.»

Οι πιο εφιαλτικοί τηλεοπτικοί serial killers - εικόνα 2

Δρ. Hannibal Lecter («Hannibal»)
Ο ιδιοφυής ψυχίατρος και δολοφόνος με τα γαστρονομικά γούστα που δεν θα ήθελες να μοιραστείς μαζί του, έχει πρωταγωνιστήσει σε τέσσερα μυθιστορήματα του Thomas Harris, πέντε ταινίες (με κορυφαία στιγμή τη βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεία του Anthony Hopkins στη «Σιωπή των Αμνών») και σε αυτήν τη σειρά η οποία εντυπωσιάζει με το αιματοβαμμένο εικαστικό στήσιμό της και τις ερμηνείες. Ο βραβευμένος στις Κάνες («Το Κυνήγι») Mads Mikkelsen υποδύεται τον Δρ. Hannibal Lecter, ο οποίος συνεργάζεται με τον (ανίδεο) εγκληματολόγο Will Graham (Hugh Dancy). Ο τρίτος κύκλος της σειράς θα ξεκινήσει στην Αμερική στις αρχές Ιουνίου, ενώ εδώ έχουμε δει τους πρώτους δύο στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova. Αυτές τις μέρες ο ΣΚΑΪ μεταδίδει τον πρώτο κύκλο, τις καθημερινές μετά τα μεσάνυχτα.

Οι πιο εφιαλτικοί τηλεοπτικοί serial killers - εικόνα 3

Dexter Morgan («Dexter»)
Αμφιλεγόμενη, γιατί παρουσιάζει έναν αντι-ήρωα που ενώ εργάζεται στην αστυνομία του Μαϊάμι διοχετεύει τις δολοφονικές τάσεις του στην αυτοδικία, και γιατί βάζει το κοινό σε μια αμφιθυμική στάση απέναντί του, αυτή η σειρά προβλήθηκε σε οκτώ κύκλους από το 2006 έως το 2013 και έγινε από τις αγαπημένες του ελληνικού κοινού, αλλά και κούρασε. Το ρόλο ενσάρκωσε ο Michael C. Hall, ο οποίος βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και δάνεισε τη φωνή του σε δύο συμπληρωματικές web σειρές κινουμένων σχεδίων, το «Dexter: Early Cuts» και το «Dexter: Early Cuts: Dark Echo».

Οι πιο εφιαλτικοί τηλεοπτικοί serial killers - εικόνα 4

Killer BOB («Twin Peaks»)
Κατά τύχη δολοφόνος, ο Killer BOB γεννήθηκε στο μυαλό του David Lynch όταν ο ενδυματολόγος Frank Silva (που τον υποδύθηκε) εμφανίστηκε από λάθος σε ένα πλάνο στα γυρίσματα του πιλότου. Αυτή η δαιμονική οντότητα, κυρίευε τους ανθρώπους σπρώχνοντάς τους σε δολοφονίες, και τρεφόταν από τον πόνο και το φόβο των θυμάτων – η cult σειρά, που ενδεχομένως να επιστρέψει αλλά χωρίς τον Lynch, δεν θα μπορούσε να έχει ένα συνηθισμένο δολοφόνο... Ο Frank Silva, που εμφανίστηκε και στην ταινία «Ο Ύποπτος Κόσμος του Twin Peaks», πέθανε το 1995 σε ηλικία 45 ετών.

Οι πιο εφιαλτικοί τηλεοπτικοί serial killers - εικόνα 5

The Carver («Nip/Tuck»)
«Η ομορφιά είναι κατάρα» υποστήριζε ο κατά συρροή βιαστής και δολοφόνος που έκανε την εμφάνισή του στον δεύτερο κύκλο της σειράς του Ryan Murphy χαράζοντας ένα χαμόγελο στο πρόσωπο των θυμάτων του και στοχοποιώντας και τους δύο πρωταγωνιστές. Κι επειδή θεωρούσε ότι «η ομορφιά μας εμποδίζει να διακρίνουμε ποια είναι τα πραγματικά τέρατα» ο Carver φορούσε Prada, από τη συλλογή του χειμώνα του 2004!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.