Λίαμ Κάνιγχαμ: «Το “Game of Thrones” είναι σαν να βλέπεις την πραγματική ζωή!»

Ο 5ος κύκλος του «GoT» κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα μαζί με την Αμερική την Κυριακή του Πάσχα στη Nova. Το «α» εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη του Λίαμ Κάνιγχαμ, που υποδύεται τον Ντάβος... για όσο του το επιτρέψουν οι δημιουργοί της σειράς!

Λίαμ Κάνιγχαμ: «Το “Game of Thrones” είναι σαν να βλέπεις την πραγματική ζωή!»

Ο 5ος κύκλος του «GoT» κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα μαζί με την Αμερική την Κυριακή του Πάσχα στη Nova. Το «α» εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη του Λίαμ Κάνιγχαμ, που υποδύεται τον Ντάβος... για όσο του το επιτρέψουν οι δημιουργοί της σειράς!

Λίαμ Κάνιγχαμ: «Το “Game of Thrones” είναι σαν να βλέπεις την πραγματική ζωή!» - εικόνα 1
Ο Λίαμ Κάνιγχαμ μας μιλάει αποκλειστικά για το χαρακτήρα του σερ Ντάβος και τα παρασκήνια του «Games of Thrones»

Πιστεύετε ότι το «Game of Thrones» απηχεί τη σύγχρονη πολιτική ­κατάσταση;
Ναι, αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν τη σειρά τόσο σπουδαία. Αν σε μερικές από τις ιστορίες αυτής της σεζόν αλλάξεις τα ονόματα των χαρακτήρων με εκείνα ορισμένων πολιτικών που βρίσκονται στην επικαιρότητα, τότε είναι σαν να βλέπεις την πραγματική ζωή. Υποθέτω πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική και τις επιχειρήσεις για τους σωστούς λόγους: θέλουν να προοδεύσουν, να βγάλουν χρήματα, να αφήσουν το αποτύπωμά τους και μια πνευματική κληρονομιά. Ωστόσο, όταν μπαίνουν στο παιχνίδι για τα καλά, όσα πρέπει να κάνουν για να παραμείνουν στη θέση τους μπορεί να διαστρέψουν τους λόγους από τους οποίους ξεκίνησαν. Ο «σκοπός που αγιάζει τα μέσα» καταστρέφει την ψυχή των ανθρώπων.
Για εμάς τους θεατές το «GoT» είναι μια σειρά γεμάτη ένταση. Συμβαίνουν τουλάχιστον στα γυρίσματα αστεία πράγματα;
Είναι από τα πιο ήσυχα γυρίσματα­ στα οποία έχω δουλέψει. Όλοι οι συντελεστές είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Αλλά δεν μπορείς να είσαι σοβαρός όλη την ώρα, διότι καταντάει βαρετό. Εγώ περνάω καλά με την Καρίς βαν Χάουτεν [σ.σ.: υποδύεται τη Μελισάντρε]. Ομολογώ ότι μου αρέσει να σαχλαμαρίζω με αυτήν τη γυναίκα. Είναι πολύ διασκεδαστική η παρέα μας. Γνωριζόμαστε άλλωστε πολλά χρόνια κι έχουμε κάνει μαζί και μια ταινία, στην οποία ήμασταν εραστές [σ.σ.: αναφέρεται στο «Black Butterflies»], τώρα βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Υπάρχει πιθανότητα να δούμε την κινηματογραφική σας σχέση να αναζωπυρώνεται στη σειρά;
Δεν το αποκλείω. Αν ο Στάνις θέλει να με σκοτώσει και η Κόκκινη Γυναίκα σώσει τη ζωή μου, τότε δεν είναι απίθανο να μας βάλει ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν να γίνουμε ζευγάρι και να αποκτήσουμε ένα κόκκινο μωρό! Αυτό θα ήταν διασκεδαστικό.

Σε ποια κατάσταση βρίσκουμε τον Ντάβος στην αρχή του 5ου κύκλου;
Στον προηγούμενο κύκλο εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από τη Σιδηρά Τράπεζα του Μπράβος κι επιτέλους αποκτήσαμε ρευστότητα. Χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα για να αποκτήσουμε στρατό, έστω και μισθοφορικό. Ο Στάνις είναι έμπειρος ηγέτης στη μάχη και χρησιμοποίησε την πανουργία του σε έναν ελιγμό κατά των «Αγρίων», σώζοντας τον Τζον Σνόου και πιάνοντας όμηρο τον Μανς Ρέιντερ. Επομένως στον 5ο κύκλο η ομάδα μας βρίσκεται σε προνομιακή θέση έχοντας κατατροπώσει τον «εχθρό». Βάσει λογικής, θεωρώ ότι οι εξελίξεις είναι αναμενόμενες. Το να φτάσει ο Στάνις στο θρόνο αποτελεί πλέον ορατή πιθανότητα.
Ποια είναι η θέση του Ντάβος ως υφιστάμενου του Στάνις; Έχει μεγαλύτερη δύναμη;
Ο Ντάβος δεν θα μπορούσε να σκέφτεται τις νίκες και τα λάφυρα. Έχει μια αποστολή. Η προσπάθειά του είναι να κρατήσει τον Στάνις στη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι άνθρωπος του στρατού, αλλά καθώς η σειρά θα προχωράει, θα πρέπει να μπει σε αυτήν τη διαδικασία, ίσως κι εξαιτίας της Κόκκινης Γυναίκας. Χωρίς να θέλω να κάνω spoiler, όλα αυτά οδηγούνται σε μια πολύ σοβαρή και δραματική κατάληξη. Ίσως δεν είναι κατάλληλη η λέξη «κατάληξη», αλλά η «κορύφωση» – και μάλιστα συναρπαστική.

Λίαμ Κάνιγχαμ: «Το “Game of Thrones” είναι σαν να βλέπεις την πραγματική ζωή!» - εικόνα 2

Πώς τα πάνε μεταξύ τους ο Ντάβος και ο Τζον Σνόου; Έχουν κοινά στοιχεία;
Προφανώς υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Ωστόσο οι ευθύνες του Τζον αυξάνονται κι εκείνος βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση εξαιτίας του όρκου του στη Νυχτερινή Φρουρά. Αυτό μπορεί να αποβεί προβληματικό. Κάθε χαρακτήρας διχάζεται προς πολλές κατευθύνσεις και αυτό είναι ένα από τα υπέροχα στοιχεία της σειράς: η αφοσίωση, οι πολιτικές σκοπιμότητες και η επιθυμία του καθενός να μείνει ζωντανός επηρεάζει κάθε απόφαση που παίρνουν οι χαρακτήρες.
Πώς περάσατε στα γυρίσματα γι’ αυτόν τον κύκλο;
Μη νομίζετε ότι είναι τόσο λαμπερά όσο οι εμφανίσεις που κάνουμε στο τέλος για την προώθηση της σειράς! Περνάμε πολύ χρόνο σε κιόσκια, γύρω από σόμπες, τρώγοντας το φαγητό μας σε πλαστικά κουτιά. Τα γυρίσματα γίνονται σε δύσκολες συνθήκες εξαιτίας του μεγέθους της παραγωγής αλλά και των τοποθεσιών. Κάνουμε γυρίσματα στη λάσπη και στο χιόνι. Εγώ βρίσκομαι στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου βρέχει συνεχώς. Ειλικρινά όμως δεν με ενοχλεί, διότι το τοπίο, το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο στη σειρά, είναι μαγευτικό.

Σας βοηθάει το μέγεθος της παραγωγής στην ερμηνεία σας;
Αν περιστοιχίζεσαι από όλη αυτήν την πανάκριβη τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο «GoT», όλα αυτά τα απίστευτα κοστούμια, τα αντικείμενα και τα σκηνικά, είναι πολύ εύκολο να μπεις στο πετσί του χαρακτήρα.
Πώς αποχαιρετάτε έναν χαρακτήρα που σκοτώνεται;
Δεν θα πω κάτι πρωτότυπο, αφού συμβαίνουν πολλοί θάνατοι σε κάθε σεζόν. Βασικά πίνουμε μερικά ποτά μαζί. Είμαστε στην Ιρλανδία, οπότε έτσι πρέπει να κάνουμε!

οσα πρεπει να ξερετε για τον 5ο κυκλο του «Game of Thrones»

Λίαμ Κάνιγχαμ: «Το “Game of Thrones” είναι σαν να βλέπεις την πραγματική ζωή!» - εικόνα 3

Το πρώτο νέο είναι ότι θα πέσει μεγάλο θανατικό στον καινούργιο κύκλο! Το δεύτερο ότι την Κυριακή του Πάσχα προς το ξημέρωμα της Δευτέρας θα αργήσετε να κοιμηθείτε, καθώς η ελληνική πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova ταυτόχρονα με την αμερικανική! Οι δημιουργοί της σειράς Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ.Μπ. Βάις έχουν δηλώσει ότι θα «απιστήσουν» στον Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν σκοτώνοντας χαρακτήρες που εκείνος δεν έχει σκοτώσει στα βιβλία του, αν και η σύνοψη των πρώτων επεισοδίων που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και ημέρες δεν αποκαλύπτει πολλά!
Αυτός που μάλλον τη γλιτώνει είναι ο –βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα κι Emmy για το ρόλο του Τίριον Λάνιστερ– Πίτερ Ντίνκλεϊτζ, ο οποίος σε μια συνέντευξη ξεχάστηκε και είπε ότι σύντομα ξεκινάει γυρίσματα για τον 6ο κύκλο και άρα τη γλιτώνει. Το «Game of Thrones» είναι ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο, που εξηγείται όχι μόνο με βάση το φανατικό κοινό του fantasy αλλά και γιατί ζωντανεύει με μια τεράστια παραγωγή ένα πολυδιάστατο παραμύθι. γελάσαμε, βέβαια, διαβάζοντας ότι οι υπεύθυνοι των ειδικών εφέ χρησιμοποίησαν κοτόπουλα από το σούπερ μάρκετ για να σχεδιάσουν τους δράκους του νέου κύκλου!
Η μάχη για τον Σιδερένιο Θρόνο ξεκινάει την ίδια ημέρα σε Αμερική και Ελλάδα «χάρη στο know how της Nova, που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτού του τεράστιου project», όπως μας ανέφερε η Κατερίνα Κασκανιώτη, ανώτερη διευθύντρια Πλατφόρμας και Περιεχομένου της Forthnet: τα κανάλια Novacinema θα μεταδώσουν, λοιπόν, μαζί με την Αμερική και με ελληνικούς υπότιτλους τον 5ο κύκλο της σειράς από την Κυριακή του Πάσχα 12/4 και κάθε Κυριακή προς Δευτέρα στις 04.00 σε Novacinema 1 και Novacinema 1 HD καθώς και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22.00. Η σειρά θα είναι επίσης διαθέσιμη μέσω Nova On Demand και Nova GO σε laptop, smartphone και tablet, ενώ οι συνδρομητές που διαθέτουν αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορούν να γράφουν τα επεισόδια και να τα παρακολουθούν όποτε εκείνοι επιθυμούν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.