Οι αγαπημένες μου σειρές

Μεγάλος fan της τηλεόρασης, ο Δεληβοριάς ξέκλεψε λίγο χρόνο από τις πρόβες για τη μουσική παράσταση «Ο μπάσταρδος γιος», για να ξεχωρίσει τις καλύτερες σειρές που είδε τον τελευταίο καιρό.

Οι αγαπημένες μου σειρές

5. Mozart in the Jungle
Πολύ διασκεδαστική κωμωδία για τα παρασκήνια της συμφωνικής μουσικής. Ωραία ιδέα και στιλ από τους δορυφόρους του Wes Anderson.

Οι αγαπημένες μου σειρές - εικόνα 1

4. House of Cards
Είμαι μέγας λάτρης της σχέσης του Kevin Spacey με τη Robin Wright στη σειρά. Δύο τέρατα, δύο κτήνη που καταφέρνουν όσο κι αν τους σιχαίνεσαι σε όλες τις άλλες στιγμές, όταν είναι μόνοι τους να είναι πραγματικά συγκινητικοί, να σε πείθουν ότι βιώνουν την αυθεντική, την απόλυτη αγάπη. Κι αυτή είναι η πιο ωραία γυναίκα του κόσμου.

Οι αγαπημένες μου σειρές - εικόνα 2

3. Sherlock
Κομψοτέχνημα.Απ’ άκρου εις άκρον. Πώς μια ιδέα καταδικασμένη σε κακή τηλεόραση (ο Holmes με σύγχρονα γκάτζετς) γίνεται αριστούργημα. Μόνο οι Βρετανοί νομίζω ξέρουν. Απόδειξη το άθλιο «Εlementary».

Οι αγαπημένες μου σειρές - εικόνα 3

2. True Detective
Στο τελευταίο πλάνο του πρώτου κύκλου δάκρυσα. Δύο άντρες διαφορετικοί, ο ένας κουτσαίνει στην αγκαλιά του άλλου και συζητάνε για το φως και το σκοτάδι. Υπέροχη νότια ατμόσφαιρα, εύκολη μα πειστική φιλοσοφία και ωραίο pulp μυστήριο. Η Αμερική που έχω στο νου μου.

Οι αγαπημένες μου σειρές - εικόνα 4

1. Utopia
Aν σας ενδιαφέρουν τα ταξίδια στο χρόνο, η σημειολογία, τα έντονα χρώματα, το βρετανικό χιούμορ, η φαντασία τύπου Douglas Adams και αποζητάτε κάτι πολύ πιο τολμηρό από τη μέση τηλεοπτική σειρά, εδώ έχουμε την επιλογή σας. Προσωπικά τη θεωρώ απ’ τα σημαντικότερα έργα τέχνης του αιώνα ως τώρα!

Ο οξυδερκής και συνεσταλμένος παρατηρητής της καθημερινότητας Φοίβος Δεληβοριάς ανακινεί τις ιστορίες του με έναν «μπασταρδεμένο» ήχο, στη μουσική παράσταση «Ο μπάσταρδος γιος» στο «PassPort» από το Σάββατο 17/1.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.