«Empire»: Η TV σε ρυθμούς hip hop

Το πρώτο μεγάλο τηλεοπτικό event του 2015 είναι μια οικογενειακή saga που ο δημιουργός της Lee Daniels παρομοιάζει με αφροαμερικανική «Δυναστεία».

«Empire»: Η TV σε ρυθμούς hip hop

Το «Empire», ένα μουσικό μελόδραμα για τη βιομηχανία του hip hop που ανεβάζει την ένταση απ’ τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου, έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να το θεωρούμε το πρώτο μεγάλο τηλεοπτικό event του 2015. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε κεντρικό θέμα τα παρασκήνια του δημοφιλέστερου ανά τον κόσμο μουσικού είδους, δημιουργό και πρωταγωνιστές υποψήφιους για Όσκαρ, soundtrack από ένα καραμπινάτο όνομα στις μουσικές παραγωγές και τη Naomi Campbell! Να τι είχε στο μυαλό του ο δημιουργός της σειράς Lee Daniels («Μονάκριβη», «Ο Μπάτλερ», «The Paperboy») όταν ξεκινούσε το project μαζί με τον –βραβευμένο με Emmy– Danny Strong («Game Change», «Recount»): «Μοιάζει με το “Nashville”, και τους “Sopranos”, και τη… “Δυναστεία”. Ήθελα να φτιάξω μια μαύρη “Δυναστεία”. Ήθελα να βλέπετε τη σειρά και να αναφωνείτε “Αποκλείεται, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό!”».

«Empire»: Η TV σε ρυθμούς hip hop - εικόνα 1
©TCFTD

Θα υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές στο «Empire», καθώς εκτυλίσσεται σε μια παντοδύναμη δισκογραφική εταιρεία όπου έχει ξεκινήσει η μάχη της διαδοχής. Ο ιδρυτής της Lucious Lyon (Terrance Howard) μαθαίνει ότι πάσχει από μια ασθένεια που σύντομα θα τον αφήσει παράλυτο και πρέπει να επιλέξει το διάδοχό του ανάμεσα στους τρεις γιους του ζυγίζοντας τις αρετές και τα μειονεκτήματά τους: ο ένας απ’ αυτούς (ο μουσικός Bryshere Gray στο τηλεοπτικό ντεμπούτο του) είναι ταλαντούχος μουσικός αλλά κακομαθημένος γυναικάς, ο δεύτερος (Jussie Smolett) μια μουσική ιδιοφυΐα και ομοφυλόφιλος, κάτι που δεν έχει αποδεχτεί ο πατέρας του, κι ο τρίτος (Trai Byers) ο οικονομικός διευθυντής της δισκογραφικής, τον οποίο όμως ο πατέρας του δεν θεωρεί ικανό να αναλάβει την ηγεσία. Τα σχέδια του Lucious Lyon έρχεται να ανατρέψει η πρώην γυναίκα του (Taraji P. Henson), η οποία, ως άλλη Alexis Colby, θα μετατρέψει τη σειρά στην αφροαμερικανική «Δυναστεία» όπως επιθυμεί ο Lee Daniels. Το «Empire» είναι η χαρά του χιπχοπά, επειδή ρίχνει φως στα ταραχώδη παρασκήνια του είδους κι είναι ντυμένη με τη μουσική του εξέχοντος παραγωγού Timbaland· είναι μια οικογενειακή saga γεμάτη ίντριγκες στην οποία συμμετέχουν επίσης η Gabourey Sidibe, η Courtney Love και η Naomi Campbell· και, μαζί με το «Scandal», το «How to Get Away with Murder» (προβάλλονται και τα δύο από το ελληνικό FΟΧLife) και το «Black-ish», δίνει ένα έντονο και πολυδιάστατο αφροαμερικανικό στίγμα στην αμερικανική τηλεόραση των ημερών μας.

Το «Empire» κάνει πρεμιέρα λίγες ώρες μετά την Αμερική στο ελληνικό FOX την Πέμπτη 8/1, στις 21:30, μέσω Nova, OTE TV, hol και Cyta Hellas. Δείτε το teaser:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.