Άκης Πετρετζίκης επί δύο

Ο τηλεσέφ θα παρουσιάζει δύο εκπομπές απ’ αυτή την εβδομάδα στο MEGA, το «Κάν’ το όπως ο Άκης» με προτάσεις συνταγών και το οδοιπορικό γεύσης στην Ελλάδα «Ιστορίες από τη λίστα».

Άκης Πετρετζίκης επί δύο

Και το φαγητό μπορεί να σε κάνει να τα βλέπεις διπλά! Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ο δεύτερος τηλεσέφ, μετά τον Βαγγέλη Δρίσκα, με δύο εκπομπές στο φετινό πρόγραμμα, οι οποίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο MEGA. Η πρώτη είναι η καθημερινή «Κάν’ το όπως ο Άκης», με περιγραφή η οποία θα έχει απήχηση στους τηλεθεατές-συλλέκτες συνταγών: «λαχταριστά πιάτα και πρωτότυπες δημιουργίες, εύκολες και οικονομικές συνταγές με απλά υλικά, χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές». Ενδεικτικά κάποιες συνταγές της πρώτης εβδομάδας: τάρτα σοκολάτας με πορτοκάλι και πιπέρι, ζυμαρικά με καρύδια και μαϊντανό, σπιτικό μούσλι, αρνάκι με μέλι, πατάτες και σως με γιαούρτι και μυρωδικά. Η δεύτερη εκπομπή είναι οι «Ιστορίες από τη λίστα», άλλο ένα οδοιπορικό γεύσης στην Ελλάδα, με συναισθηματική και νοσταλγική αφορμή. Ο σεφ που ξεχώρισε ως νικητής του πρώτου ελληνικού «MasterChef» βρίσκει ένα παλιό σημειωματάριο με σημειώσεις από τα ταξίδια του στην Ελλάδα και επιστρέφει στους τόπους που είχε επισκεφτεί για να ξαναβρεί όσα είχε καταγράψει. Στην πρώτη εκπομπή, για παράδειγμα, επιστρέφει στο Τρικέρι του Πηλίου, όπου το 1989 ένας ψαράς του είχε μαγειρέψει μία αξέχαστη καραβιδομακαρονάδα – θα αναζητήσει τον ψαρά, θα ψαρέψει καραβίδες και θα μαγειρέψει με τους ανθρώπους της περιοχής. Θα είναι σίγουρα καλύτερο από το «Μ.Α.Μ.»...

Το «Κάν’ το όπως ο Άκης» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 3/11 στις 16:50 στο MEGA και θα προβάλλεται τις καθημερινές την ίδια ώρα. Δείτε το trailer:



Οι «Ιστορίες από τη λίστα» κάνουν πρεμιέρα την Τρίτη 4/11 στις 23:00 στο MEGA. Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.