Από το Γαρδίκι ως τη Σιγκαπούρη κι από τον θεσσαλικό κάμπο ως τη Μύκονο, το σαββατοκύριακο είναι στρωμένο με φαγητά απ’ όλο τον κόσμο. Ετοιμάστε τα σημειωματάρια για μερικές ακόμη συνταγές και γευστικές ιδέες.
«Γλυκές αλχημείες»
Το κεντρικό θέμα της σημερινής εκπομπής είναι «μεθυστικές απολαύσεις με ένταση στη γεύση που θα μας ζεστάνουν» ή, αλλιώς, ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει γλυκά με ποτά.
Τι περιλαμβάνει το μενού: Κρέμα με ούζο και κόκκινα φρούτα, τρούφες σοκολάτας με ρούμι, μους με bitter σοκολάτα και ουίσκι.
Πότε: Σάββατο 1/11 στις 19.00 στον ΣΚΑΪ.
«Νόστιμη γη»
Ο Βασίλης Καλλίδης κάνει ένα road trip στον θεσσαλικό κάμπο: επισκέπτεται τη γιορτή Θερισμού στον Αλμυρό, τις ταβέρνες στα Αμπελάκια και τον cult «Νικόδημο» στη Λάρισα, ενώ παίρνει τα βουνά ανεβαίνοντας στο Αργυροπούλι Τυρνάβου για να μαγειρέψει για τη Μαρία και τον Χρήστο που παντρεύονται στον τόπο τους.
Τι περιλαμβάνει το μενού: Μακαρονάδα με κιμά μπίρας (δυναμωτική, λέει, για το ξενύχτι), ουγγαρέζα με ψωμί του τοστ, συκωταριά με σως, νυφιάτικο γλυκό με κρέμα γάλακτος και μπεζέδες.
Πότε: Σάββατο 1/11 στις 20.00 στον ALPHA.
«1000 μίλια γεύσεις»
Ο Βαγγέλης Δρίσκας ταξιδεύει στη Σιγκαπούρη, όπου σερβίρεται τσάι με παραδοσιακό τρόπο, βολτάρει στο μεγαλύτερο υπαίθριο μπάρμπεκιου της πόλης και δοκιμάζει παραδοσιακά και σύγχρονα πιάτα.
Τι περιλαμβάνει το μενού: Ρύζι με κοτόπουλο της νήσου Χαϊνάν στην καντίνα «Tian Tian Hainanese Chicken Rice» (την έχει επαινέσει και ο Anthony Bourdain), dim sum στο «Yum Cha» της Chinatown, τις προτάσεις του σεφ Ken Zheng στο εστιατόριο «The Clifford Pier» του ξενοδοχείου «The Fullerton Bay»), γλυκά από την εξαιρετική Janice Wong, «τροφή για σκέψη» απ’ αυτό που μαντεύουμε ότι είναι το «fast Food for Thought» στο Εθνικό Μουσείο της Σιγκαπούρης.
Πότε: Σάββατο 1/11 στις 20:00 στον ΣΚΑΪ.
«Γεύσεις στη Φύση»
Τι περιλαμβάνει το μενού: Τάρτα με φακές και λαχανικά, σπαγγέτι με σάλτσα με σέσκουλα, κοτόπουλο και κουκουνάρι, μπισκότα βρώμης με μπανάνες, μέλι και σταφίδες, γεμιστά κεφτεδάκια σερβιρισμένα με φασολάκια και μανιτάρια, μπαμπαδάκια με λιμοντσέλο.
Πότε: Κυριακή 2/11 στις 14.00 στον ΣΚΑΪ.
«Επιστροφή στο χωριό»
Κυριακάτικη εκδρομή με την Ευτυχία Φράγκου στο Γαρδίκι Τρικάλων, το ιστορικό βλαχοχώρι της περιοχής του Ασπροποτάμου που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1140 μέτρων. Ελπίζουμε εκτός από την επίσκεψη στο ιχθυοτροφείο πέστροφας, να μας δείξουν και συνταγές για το ψάρι... του βουνού.
Τι περιλαμβάνει το μενού: Γλυκό σύκο (από την κ. Βάσω στην πλατεία της Δέσης με τον χιλιετή πλάτανο), στριφτόπιτα της κ. Φρειδερίκης από την Αθαμανία, τοπικά παραδοσιακά εδέσματα από Γαρδικιώτισσες νοικοκυρές.
Πότε: Κυριακή 2/11 στις 15.00 στον ALPHA.
«Στην κουζίνα με τον Άρη»
Ο Άρης Τσανακλίδης μαγειρεύει στη Μύκονο και στο Θησείο.
Τι περιλαμβάνει το μενού: Μύδια αχνιστά με αρωματικά βότανα και κρασί, λεμονάτη σούπα με σολωμό, λαιμό χοιρινό με σως πάπρικας, πατατοσαλάτα με πηχτή, ράβδους σοκολάτας (τις ετοιμάζει η Εβίτα Παπαχαραλάμπους).
Πότε: Κυριακή 2/11 στις 19.00 στον ΣΚΑΪ.
«Ένα τραπέζι Ελλάδα»
H Ντίνα Νικολάου συνεχίζει το ταξίδι της στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον νομό Λασιθίου, ενώ επιστρέφοντας στην Αθήνα εμπνέεται για ένα πλήρες μενού με κρητική ταυτότητα.
Τι περιλαμβάνει το μενού: Λυχναράκια, τράγο με φασολάκια πάνω σε πουρέ καρότο, λαβράκι στην λαδόκολλα, σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτοσάλτσα, μοσχαράκι με σύκα, κυδώνια σε σιρόπι με κρέμα γιαούρτι σοκολάτα.
Πότε: Κυριακή 2/11 στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.