Ο Ebola «χτυπάει» την τηλεόραση

Η επιδημία εξαιτίας της οποίας έχει σημάνει συναγερμός σε όλο τον πλανήτη, γίνεται σειρά από τον Ridley Scott. Να είμαστε καλά να το δούμε!

Ο Ebola «χτυπάει» την τηλεόραση

Το 1992 ο Richard Preston έγραψε στο «New Yorker» ένα άρθρο για τις υποψίες της αμερικανικής κυβέρνησης ότι ένας θανατηφόρος ιός είχε εισέλθει στις ΗΠΑ. Δύο χρόνια αργότερα, εκείνο το άρθρο, του οποίου τα δικαιώματα είχε αποκτήσει η παραγωγός Lynda Obst και η 20th Century Fox, αναπτύχθηκε σε βιβλίο («The hot zone») όπου καταγραφόταν η προέλευση και ο τρόπος εξάπλωσης των ιογενών αιμορραγικών πυρετών – για όσους δεν κατέχουν την ιατρική ορολογία, αυτό το εντελώς πραγματικό θρίλερ μιλούσε για τον Ebola. Δύο δεκαετίες μετά, με τον Ebola να θερίζει στην Αφρική και να προκαλεί συναγερμό στη Δύση, η Lynda Obst, ο Ridley Scott και τα Fox TV Studios αποφάσισαν να μεταφέρουν το υλικό του Preston σε μία limited σειρά. Σκοπεύουν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν στο σενάριο και το άρθρο του Preston που θα δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα στο «New Yorker» καταγράφοντας το χρονικό της τρέχουσας θανατηφόρας επιδημίας του ιού. Αναμένεται ότι ο Ridley Scott θα σκηνοθετήσει τουλάχιστον τον πιλότο της σειράς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.