«Η εποχή των εικόνων»: Δύο μεγάλες εκθέσεις στο κλείσιμο του κύκλου

Με μια ομαδική έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών στις Βρυξέλλες και τη φιλοξενία ενός βασικού εκπροσώπου της Arte Povera στα Αισχύλεια, η εκπομπή της Κατερίνας Ζαχαροπούλου ολοκληρώνει τον πρώτο, μικρό κύκλο της στη ΝΕΡΙΤ.

«Η εποχή των εικόνων»: Δύο μεγάλες εκθέσεις στο κλείσιμο του κύκλου

Προτελευταία βόλτα στην εικαστική επικαιρότητα, με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου να μας ξεναγεί στην έκθεση «No country for young men» που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες το καλοκαίρι με αφορμή την Ελληνική προεδρία της ΕΕ. Με τίτλο παραφρασμένο από εκείνον του μυθιστορήματος του Cormac McCarthy που έγινε ταινία από τους αδερφούς Coen (αν και τον έχει προλάβει ο ράπερ Ice Cube!), αυτή η ομαδική έκθεση 27 Ελλήνων καλλιτεχνών (Λίνα Θεοδώρου, Ζάφος Ξαγοράρης, Poka-Yio, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Χρύσα Βαλσαμάκη κ.ά.) και υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θίγει την επίδραση της οικονομικής κρίσης. Όπως διαβάζουμε στο σημείωμα για την έκθεση, και όπως θα εξηγήσει η επιμελήτρια Κατερίνα Γρέγου την οποία η Ζαχαροπούλου συνάντησε στην Αθήνα, τα έργα που παρουσιάστηκαν στο κέντρο τεχνών Bozar δεν περιορίστηκαν σε μια καταγραφή των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων και των αρνητικών συνεπειών τους, αλλά αναζήτησαν τις ευκαιρίες που προσφέρει η κρίση για την επανεφεύρεση της χώρας. Θα έχει ενδιαφέρον αυτό το τελευταίο… Την επόμενη εβδομάδα, η «Εποχή των εικόνων» ολοκληρώνει τον πρώτο, μικρό κύκλο της στη ΝΕΡΙΤ κατά τον οποίο κάλυψε μια εγχώρια και ξένη εικαστική δραστηριότητα που δεν έκανε… διακοπές. Το κλείσιμο του κύκλου θα γίνει την Τετάρτη 24/9 με την έκθεση του Michelangelo Pistoletto, βασικού εκπροσώπου της Arte Povera, στο πλαίσιο των Αισχυλείων στην Ελευσίνα. Όταν (και αν) βγει καινούργιο πρόγραμμα στη ΝΕΡΙΤ, θα θέλαμε η «Εποχή των εικόνων» να βρει και πάλι τη θέση που έχει κερδίσει παρακολουθώντας τόσα χρόνια στενά τις εικαστικές εξελίξεις.

«Η εποχή των εικόνων» της Κατερίνας Ζαχαροπούλου παρουσιάζει την έκθεση «No country for young men» την Τετάρτη 17/9 στις 19:15 στη ΝΕΡΙΤ. Όλες οι προηγούμενες εκπομπές του παρόντος κύκλου είναι διαθέσιμες στην Web TV της ΝΕΡΙΤ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.