Ants: Μια τηλεοπτική μυρμηγκοφωλιά

Ο Πέτρος Μπούτος φιλοδοξεί να κάνει εξωστρεφή την ελληνική μυθοπλασία μέσα από την Ants του ομίλου ΑΝΤ1. Πρώτα δείγματα, οι σειρές «Εκδρομή» και «Τρίχες», καθώς και το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων με ξένους σεναριογράφους.

Ants: Μια τηλεοπτική μυρμηγκοφωλιά

Το πρόβλημα των ελληνικών σειρών ήταν ανέκαθεν η εσωστρέφειά τους, ορατή τόσο στη θεματολογία όσο και στο αισθητικό τους αποτέλεσμα – ποιον ενδιαφέρουν, πέρα από το σαλόνι του ελληνικού νοικοκυριού, τα δήθεν κωμικά καμώματα της ελληνικής οικογένειας; Ενώ η «Εκδρομή», ας πούμε, η καινούργια σειρά θρίλερ που ετοιμάζεται για το φθινόπωρο στον ΑΝΤ1 με ικανότατο σκηνοθέτη (τον Πανταζούδη) και καστ που δεν ποντάρει σε τρανταχτά ονόματα (δημιουργούν και αυτά πρόβλημα με τη μανιέρα τους), έχει τις προοπτικές να ταξιδέψει κι έξω. Η «Εκδρομή» μαζί με τις «Τρίχες» του Αλέξανδρου Ρήγα είναι τα πιλοτικά projects της Ants του ομίλου ΑΝΤ1, της εταιρείας δημιουργίας, παραγωγής κι εκμετάλλευσης περιεχομένου (κυρίως δραματικού) για την ελεύθερη, τη συνδρομητική και τη διαδικτυακή τηλεόραση εδώ και στο εξωτερικό. Στο τιμόνι της Ants βρίσκεται ο Πέτρος Μπούτος, ο οποίος σε μια πρόσφατη συνάντηση μας εξήγησε ότι το όνομα της εταιρείας παραπέμπει στην πειθαρχημένη δουλειά των μυρμηγκιών και στον όμιλο που τη φιλοξενεί. Με την εμπειρία του ως τέως διευθυντή ψυχαγωγικού προγράμματος του MEGA και με τη γνώση της διεθνούς αγοράς, ο Πέτρος Μπούτος στοχεύει ψηλά (βλ. αγορές του εξωτερικού) συγκεντρώνοντας, κινητοποιώντας κι εκπαιδεύοντας όλες εκείνες τις δημιουργικές δυνάμεις που μπορούν να φτιάξουν εξαγώγιμη τηλεόραση με στίγμα ελληνικό – ένα ελληνικό «Game of Thrones» ήρθε στο μυαλό μου όταν ο Μπούτος ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί τηλεοπτικά η αρχαία δραματουργία. Μπορεί στο παρελθόν να έχουμε γκρινιάξει για σειρές του MEGA, αλλά τώρα οι «επεκτατικές» διαθέσεις της Ants, αρχικά στα Βαλκάνια (ο κόσμος είναι ο στόχος, είπε πάντως αστειευόμενος ο Μπούτος στη συνάντησή μας), δείχνουν ελπιδοφόρες. Εκτός από την «Εκδρομή», την οποία περιμένουμε με τη μεγαλύτερη ανυπομονησία από οποιαδήποτε άλλη σειρά που έχει ανακοινωθεί για την καινούργια σεζόν, η Ants διοργανώνει ένα masterclass δύο εβδομάδων για σεναριογράφους, με κεντρικό ομιλητή τον Gareth James Brookes (στο βιογραφικό του ξετρυπώσαμε ότι ήταν σύμβουλος σεναρίου στην ελληνική μεταφορά του «Ugly Betty»), ο οποίος θα μυήσει τους συμμετέχοντες στις σεναριογραφικές τεχνικές. Εδώ θα βρείτε την αίτηση συμμετοχής που πρέπει να στείλετε μαζί με την πρότασή σας μέχρι τις 15/9 ώστε να διεκδικήσετε μία από τις δέκα θέσεις στο σεμινάριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.