«Ένα μήλο την ημέρα» τα ζητήματα της ΝΕΡΙΤ δεν κάνει πέρα

Ο Σεπτέμβριος ξεκινάει στη ΝΕΡΙΤ με τη διαδικασία πρόσληψης δημοσιογράφων σε εξέλιξη, την EBU να αισθάνεται «σοβαρές ανησυχίες» και μια καινούργια εκπομπή να μας (ξανα)θυμίζει ότι πρέπει να τρώμε σωστά και να γυμναζόμαστε.

«Ένα μήλο την ημέρα» τα ζητήματα της ΝΕΡΙΤ δεν κάνει πέρα

Αν δεν κάνουμε λάθος, ο λόγος ύπαρξης ενός τηλεοπτικού καναλιού είναι να παράγει και να προβάλλει πρόγραμμα, να έχει τηλεθέαση και να αποφέρει έσοδα. Στην περίπτωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ισχύουν τα δύο πρώτα, χωρίς τα διαφημιστικά έσοδα να είναι αυτοσκοπός όπως αναφέρεται στις αρχές και αξίες της ΝΕΡΙΤ. Μπαίνοντας ωστόσο στον Σεπτέμβριο, και ενώ τα ιδιωτικά κανάλια προετοιμάζονται πυρετωδώς για μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική σεζόν (μέχρι και το E TV μας έχει προσκαλέσει στην παρουσίαση των καινούργιων προσώπων και προγραμμάτων του), η ΝΕΡΙΤ αρκείται να προσθέσει σε ένα πρόγραμμα επαναλήψεων μία καθημερινή κωμική σειρά διάρκειας ενός τετάρτου με θέμα τις διατροφικές συμπεριφορές και συνήθειες (το «Ένα μήλο την ημέρα» στις 16:15) και να συζητάει την παρουσίαση κεντρικού δελτίου ειδήσεων από τη Βίκυ Φλέσσα, που μπορεί να έχει ενδιαφέρον ως concept και να είναι αρκετά πιθανό να συμβεί, αλλά έχει δρόμο μέχρι να υλοποιηθεί. Πότε θα είναι όμως έτοιμη η ΝΕΡΙΤ να εκπέμψει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που, πάλι σύμφωνα με τις αρχές και αξίες της ΝΕΡΙΤ, να «υπηρετεί την αντικειμενική ενημέρωση και την προβολή της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών, την ποιοτική ψυχαγωγία και επιμόρφωση μέσα από την ανάδειξη του πολιτισμού και της δημιουργικότητας της ελληνικής κοινωνίας, την προβολή της εικόνας της Ελλάδας στον κόσμο και των σημαντικών ρευμάτων του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού στην Ελλάδα»; Ή έστω τα μισά να κάνει από αυτά... Ίσως όταν ολοκληρωθεί επιτέλους η πρόσληψη δημοσιογράφων για τη σύνταξη και την παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών, για την οποία έχουν διατυπωθεί διάφορες ενστάσεις (προβλέπεται μία μυστήρια ειδική κατηγορία προσλήψεων για το 20% των 59 θέσεων). Ίσως επίσης όταν απαντηθεί η επιστολή της EBU προς τον πρωθυπουργό που διέρρευσε πριν από μερικές μέρες, με την οποία η Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών της Ευρώπης εκφράζει «σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα» κατόπιν της διάταξης που ψηφίστηκε στις αρχές Αυγούστου και προβλέπει το διορισμό του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού. Μέχρι τότε, ας συντονιστούμε το μεσημέρι για να (ξανα)μάθουμε αν η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη συνταγή υγείας κι ευζωίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.