Επιλογές από το ελληνικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ

Ολοκληρώνονται οι εκπομπές του πρώτου ελληνικού προγράμματος της ΝΕΡΙΤ (άγνωστη η συνέχεια!) κι αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Επιλογές από το ελληνικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ

Ολοκληρώνονται οι εκπομπές του πρώτου ελληνικού προγράμματος της ΝΕΡΙΤ (άγνωστη η συνέχεια!) κι αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Τα στέκια

Επιλογές από το ελληνικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ - εικόνα 1

Μία από τις καλύτερες καινούργιες εκπομπές του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ είναι αυτή η προσεγμένη και καλά διαβασμένη αναδρομή σε «τόπους» του παρελθόντος όπου διαμορφώθηκαν ιδέες, αισθητική και κομμάτια της συλλογικής ελληνικής προσωπικότητας. Σήμερα, το «Rock around the clock» του Bill Haley ανοίγει το χρονικό της εισβολής του rock ’n’ roll στην Αθήνα του 1950, όταν οι νέοι άρχισαν να επιδίδονται σε «άσεμνες» χορευτικές φιγούρες στο «Τοπ Χατ», το υπόγειο του «Green Park», το «Ιγκλού», το «Χόμπι», την «Κουίντα» και τις «9 Μούσες», ενώ η συντηρητική κοινωνία ανακάλυπτε έναν καινούργιο «δημόσιο κίνδυνο» συνδέοντάς τον με την επέλαση ενός «αμερικανικού» τρόπου ζωής. Με τις μαρτυρίες τους διανθίζουν αυτό το χρονικό από τον Αλέξη Καλοφωλιά των The Last Drive και τον Λουκιανό Κηλαηδόνη μέχρι τον επιχειρηματία Μάκη Σαλιάρη και τον Κωνσταντίνο Λεμονή, επίτιμο αρχηγό της Αστυνομίας Πόλεων. (Πέμπτη 7/8 στις 19:15)

Πάντα ν’ ανταμώνουμε

Επιλογές από το ελληνικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ - εικόνα 2

Ευαισθητοποιημένοι κοινωνικά, η Ρίκα Βαγιάνη και ο Θάνος Αλευράς τιμούν στην τελευταία εκπομπή τους Γιατρούς του Κόσμου, το περιοδικό αστέγων Σχεδία, την Κιβωτό του Κόσμου, την οργάνωση Praksis και το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας, προσκαλώντας τους Γιώργο Δημητριάδη, Βασίλη Καζούλη, Imam Baildi, Πάνο Παπαϊωάννου, Κώστα Γανωτή, Βίκυ Καρατζόγλου και Κώστα Λειβαδά να στηρίξουν τραγουδώντας το έργο αυτών των οργανώσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. (Σάββατο 9/8 στις 20:15)

Μια μέρα

Επιλογές από το ελληνικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ - εικόνα 3

Η Μάγια Τσόκλη περνά ένα 24ωρο στις Αιγές με την αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη, υπεύθυνη από το 1991 για τις ανασκαφές και τη συντήρηση της πρώτης πόλης των Μακεδόνων, τιμημένη με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος και χαρακτηρισμένη ως «διάδοχος του Μανόλη Ανδρόνικου». (Κυριακή 10/8 στις 20:15)

Το αλάτι της γης

Επιλογές από το ελληνικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ - εικόνα 4

Νησιώτικο γλέντι με ολίγη από τουριστική ξενάγηση στον απείραχτο τουριστικά προορισμό των Κυκλάδων που είχε γοητεύσει τον Οδυσσέα Ελύτη. Ο Λάμπρος Λιάβας επισκέπτεται τη Σίκινο, όπου συναντά τον ιερέα του νησιού παπα-Θόδωρο Αρσενικό να διδάσκει την τέχνη του βιολιού στα νέα παιδιά, τον δεξιοτέχνη του λαϊκού βιολιού Νίκο Οικονομίδη με το συγκρότημά του, τους μουσικούς Νίκο Τσαντάνη και Διονυσία Παππούλη να συμμετέχουν στο γλέντι που στήνεται με τον αρχέγονο ήχο από την τσαμπούνα και το τουμπί – κι όλα αυτά με τη συνοδεία ντόπιων εδεσμάτων και σικινιώτικου κρασιού, που μας θυμίζει ότι το νησί ονομαζόταν στην αρχαιότητα Οινόη. (Παρασκευή 15/8 στις 13:00)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.