Το National Geographic Channel αναπολεί τα ’90s

Το αφιέρωμα «The ’90s: The Last Great Decade?» (κάνει πρεμιέρα στο ελληνικό National Geographic Channel με τον τίτλο «The ’90s: Η δεκαετία που ένωσε τον κόσμο» την Κυριακή 3/8) καταγράφει τις μεγάλες και μικρές στιγμές εκείνης της δεκαετίας.

Το National Geographic Channel αναπολεί τα ’90s

Εσείς τι θυμάστε από τα ’90s; Κι αν καταφέρετε να συμμαζέψετε τις αναμνήσεις σας, θεωρείτε ότι αυτή ήταν η «τελευταία σπουδαία δεκαετία»; Το μεγάλο αφιέρωμα του National Geographic Channel «The ’90s: The Last Great Decade?» (που προβάλλεται από το ελληνικό National Geographic Channel με τον τίτλο «The ’90s: Η δεκαετία που ένωσε τον κόσμο») ακολουθεί εκείνο για τα ’80s, συγκεντρώνοντας όλες τις μεγάλες και μικρές στιγμές που μας απασχόλησαν τότε αφήνοντας το αποτύπωμά τους στις επερχόμενες γενιές, είτε επρόκειτο για την «not appropriate» σχέση του προέδρου Bill Clinton με τη Monica Lewinsky είτε για τον εκφυλισμό της rap από τον Vanilla Ice. Με αφηγητή τον Rob Lowe (όπως και στο αφιέρωμα στα ’80s), το «The ’90s» ακολουθεί για την αναδρομή την τυπική συνταγή των συνεντεύξεων και του αρχειακού υλικού: η Courtney Love μιλά για την καθοριστική παρουσία στα μουσικά πράγματα των Nirvana, ο Rudolph Giuliani για τη βομβιστική επίθεση στο Παγκοσμίο Κέντρο Εμπορίου το 1993, ο Jerry Springer για τα ριάλιτι αλλά και για το σκάνδαλο Clinton-Lewinsky. Ο τελευταίος, ο τηλεπαρουσιαστής που φέρει μερίδιο ευθύνης για τη σκουπιδο-τηλεόραση, είναι η εντονότερη υπενθύμιση ότι στα ’90s άλλαξε ο τρόπος που «καταναλώναμε» την πραγματικότητα. Από το «Real World» του MTV μέχρι την κάλυψη του Πολέμου του Κόλπου από το CNN, η πραγματικότητα έγινε ένα reality πρόγραμμα που καταναλώναμε μέσα από την τηλεόραση. Χωρίς να ενδιαφέρεται να συνοψίσει το πνεύμα εκείνης της δεκαετίας, το «The ’90s» είναι σαν μια εγκυκλοπαίδεια που χωράει μέσα από την εμφάνιση του Internet μέχρι το αθλητικό σκάνδαλο Tonya Harding-Nancy Kerrigan και από την επίδραση του «Friends» μέχρι την εξέγερση στο Λος Άντζελες το 1992.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μετάδοσης του αφιερώματος «The ’90s: Η δεκαετία που ένωσε τον κόσμο» από το ελληνικό National Geographic Channel, μέσω NOVA, OTE TV, HOL και CYTA Hellas:

The ’90s: Οι μεγαλύτερες τραγωδίες
(Κυριακή 3/8, 21:00)
Ειδικό επεισόδιο με γεγονότα από το θάνατο της πριγκίπισσας Diana μέχρι το ναυάγιο του MS Estonia στη Βαλτική.

The ’90s: Κορυφαίες ποδοσφαιρικές στιγμές
(Κυριακή 10/8, 21:00)
Ειδικό επεισόδιο που αναφέρεται σε περίφημες κλωτσιές της δεκαετίας, είτε στη μπάλα είτε σε φιλάθλους. Εμφανίζονται επίσης μερικά από τα γοητευτικότερα… εξώφυλλα του David Beckham!

The ’90s: Η δεκαετία που ένωσε τον κόσμο
(από την Κυριακή 10/8 και κάθε μέρα μέχρι την Παρασκευή 15/8, στις 22:00)
Προβολή των επεισοδίων του βασικού αφιερώματος.

Δείτε το trailer του αφιερώματος:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.