Το τηλεοπτικό πρόσωπο της Έμα Στόουν

Η διπλά πλέον βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, μέσα από δύο τηλεοπτικούς ρόλους που επιβεβαιώνουν την υποκριτική της ευφυΐα.

'Μaniac' 'Μaniac'

Μια από τις πιο συζητημένες και ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της, η Έμα Στόουν παρέλαβε στη χθεσινή απονομή των 89ων Βραβείων της Ακαδημίας το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού, για την ερμηνεία της ως Μπέλα Μπάξτερ στο "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου. Το 2016, είχε διακριθεί και πάλι από την Ακαδημία με το ίδιο βραβείο για το "La La Land" του Ντέμιεν Σαζέλ, μόλις 6 χρόνια μετά τον break-out πρωταγωνιστικό ρόλο της στο "Easy A" (2010), σημειώνοντας μια εξαιρετικά γρήγορη, πλούσια και ανοδική κινηματογραφική πορεία, από το "Ο υπέροχος Σπάιντερ-Μαν" (2011) και το "Crazy Stupid Love" (2012), την πρώτη της συνεργασία με τον Ράιαν Γκόσλινγκ, μέχρι το "Birdman" (2014) του Ινιαρίτου, και, φυσικά, την "Ευνοούμενη" (2018) του Λάνθιμου

"Μaniac"

Πέρα όμως από τους χαρακτηριστικούς κινηματογραφικούς της ρόλους, η 35χρονη ηθοποιός έχει εμπλουτίσει τη φιλμογραφία της και με τηλεοπτικές συμμετοχές, κάνοντας αρχικά guest εμφανίσεις σε σειρές όπως το "Medium" (2005), Το "Malcom in the Middle" (2006) και το "Lucky Louis" (2006), μέχρι τον πρώτο της κεντρικό ρόλο στη δραματική σειρά "Drive" (2007). Η επόμενη δεκαετία είναι αφιερωμένη, όπως προαναφέραμε, στο σινεμά και το ντεμπούτο της στην mainstream τηλεόραση σημειώνεται το 2018 με το "Maniac" του Netflix, από τους δημιουργούς Cary Joji Fukunaga ("Νο Τime to Die", "True Detective") και Patrick Somerville ("Τhe Leftovers")

Στην βραβευμένη μίνι-σειρά, η Στόουν και ο Τζόνα Χιλ πρωταγωνιστούν ως δυο υποψήφιοι σε μια φαρμεκευτική δίκη που αφορά ένα μυστηριώδες χάπι, ενώ η σειρά ακολουθεί μια κατακερματισμένη αφήγηση που ακολουθεί τους χαρακτήρες σε παράλληλες πραγματικότητες. Στο"Maniac", η Έμα Στόουν υποδύεται τα πολλαπλά πρόσωπα του χαρακτήρα της με εξαιρετική μαεστρία, κερδίζοντας κριτικούς και ενθουσιάζοντας το κοινό, το οποίο ανυπομονούσε για την επιστροφή της στον τηλεοπτικό κόσμο, η οποία ήρθε πριν λίγους μήνες, τέλη του 2023, με μια εξαιρετική επιλογή: το "The Curse".

"The Curse"

Η αντισυμβατική σειρά του Νέιθαν Φίντλερ, η οποία θα συνεχιστεί με δεύτερη σεζόν, πρόκειται για ένα ντριγκαδόρικο τηλεοπτικό εγχείρημα της Α24 και του Showtime, το οποίο παίζει με τα όρια της μυθοπλασίας, του ντοκιμαντέρ και της reality TV. O Φίλντερ και η Έμα Στόουν πρωταγωνιστούν ως ένα ελιτίστικο ζευγάρι επιχειρηματιών που αναλαμβάνει ένα νέο πρότζεκτ στο Νέο Μεξικό, όπου επεμβαίνουν στα τοπικά σπίτια μετατρέποντας τα σε οικολογικές κατοικίες, γυρίζοντας μια εκπομπή reality. Για τον ρόλο της στο "The Curse", η Έμα Στόουν διακρίθηκε με την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, επισφραγίζοντας την προσαρμοστικότητά και την ποιότητά της. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.