Τα "Αφιερώματα" της ΕΡΤ2 στη μνήμη του Δήμου Μούτση

Ένα αφιέρωμα στην καλλιτεχνική διαδρομή του Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο οποίος απεβίωσε χθες, 6 Μαρτίου 2024, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη.

Δήμος Μούτσης Δήμος Μούτσης

Στο επεισόδιο της εκπομπής "Αφιερώματα" του 1984 που θα προβληθεί σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου, στην ΕΡΤ2 στις 23.00, ο διακεκριμένος καλλιτέχνης που γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε κλασική μουσική στο Ωδείο Αθηνών, μιλάει για την πρώτη του επαφή με τη μουσική και τα πρώτα τραγούδια που έδωσε στη Δήμητρα Γαλάνη και στον Μανώλη Μητσιά.

Ο Δήμος Μούτσης ξεκίνησε ως μουσικός σε δίσκους του Μάνου Χατζιδάκι και συνέχισε με προσωπικές, δισκογραφικές του δουλειές. Πιο συγκεκριμένα, κάνει λόγο για τον "Άγιο Φεβρουάριο" και τη μουσική και στιχουργική ενότητά του, την "Τετραλογία" στην οποία μελοποίησε ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Κώστα Καρυωτάκη και Γιώργου Σεφέρη, "Φράγμα", "Ενέχυρο" και παρουσιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Παράλληλα, επισημαίνει τα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα των τραγουδιών του, εκφράζει τους προβληματισμούς του για το ελληνικό τραγούδι και τις επιλογές των καλλιτεχνών, αποκαλύπτει την πρόθεσή του να αποσυρθεί από το μουσικό στερέωμα και να αναζητήσει μια διαφορετική ταυτότητα. Τα επόμενά του βήματα διακρίνονται από διαφορετικά στοιχεία της ροκ, ποπ, τζαζ, λαϊκής μουσικής και την επιτυχημένη ενσωμάτωσή τους σε ρυθμό και στίχο. Θα τον ακούσουμε επίσης, να αναφέρει μουσικές προτιμήσεις του, τους αγαπημένους του ξένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.