H σπουδαία Yasmin Levy στο αποψινό "Μουσικό Κουτί"

Κυριακή 11/2 στις 21.00, συντονιστείτε στην ΕΡΤ1 για ένα ατμοσφαιρικό "Μουσικό Κουτί" με καλεσμένη μια "παγκόσμια" γυναικεία φωνή και τους αδερφούς Τσαχουρίδη.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

Nίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται στο αποψινό "Μουσικό κουτί" στις 21:00, στην ΕΡΤ1, την παγκοσμίως γνωστή ερμηνεύτρια Yasmin Levy, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, οι οποίοι εκπροσωπούν εδώ και χρόνια την ποντιακή μουσική παράδοση. Καλεσμένος στην εκπομπή και ο διεθνούς φήμης και καταξιωμένος ντράμερ Κώστας Αναστασιάδης.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

Λίγα λόγια για τους καλεσμένους
Με το ξεχωριστό στιλ και συναίσθημα στη φωνή της, η Yasmin Levy έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση. Η μουσική της ταυτότητα στηρίζεται στην σεφαραδίτικη παράδοση, δηλαδή στη μουσική των Εβραίων της Ισπανίας, αλλά και στις δικές της πρωτότυπες συνθέσεις. Έκανε το ντεμπούτο της με το άλμπουμ "Romance & Yasmin", το 2000, και κέρδισε υποψηφιότητα ως η καλύτερη νέα καλλιτέχνις για το BBC Radio 3, στην κατηγορία World Music.

Ο Κωσταντίνος Τσαχουρίδης γεννήθηκε στη Βέροια και από την ηλικία των 7 ετών άρχισε να τραγουδάει. Η φωνή του παραμένει το "όργανο" με το οποίο εκφράζει την αγάπη και τον σεβασμό του σε αυτό που υπηρετεί. Η αφοσίωσή του στη μουσική δεν άργησε να αναγνωριστεί.

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης γεννήθηκε στη Βέροια και σε ηλικία 9 ετών άρχισε να παίζει ποντιακή λύρα, την οποία διδάχτηκε από τον παππού του, γνωστό λυράρη της περιοχής. Από τότε έως και σήμερα, η ποντιακή λύρα είναι το μουσικό όργανο με το οποίο ο Ματθαίος εκφράζεται με βαθιά αφοσίωση, αγάπη και σεβασμό.

Δείτε το βίντεο από την αποψινή εκπομπή:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.