"Το προξενιό της Ιουλίας" είναι η νέα σειρά εποχής του Αlpha που ανυπομονούμε να δούμε

Η νέα δραματική σειρά εποχής έρχεται στον Alpha τη νέα τηλεοπτική σεζόν για να αφηγηθεί μια δύσκολη ιστορία ενηλικίωσης εν μέσω της μετεμφυλιακής παραδοσιακής ελληνικής κοινωνίας τη δεκαετία του '50.

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ

Ο Νίκος Απειρανθίτης ("Το βραχιόλι της φωτιάς", "Τα καλύτερά μας χρόνια") διασκευάσει το ηθογραφικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη "To προξενιό της Ιουλίας" και καταθέτει το σενάριο για τη νέα ομότιτλη σειρά εποχής του Alpha, σε σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού ("Εργαζόμενη γυναίκα", "Οι βασιλιάδες"). "Το προξενιό της Ιουλίας" είναι μία ιστορία γυναικείας ενηλικίωσης, μία κριτική ματιά στην ελληνική παράδοση που κόστισε το αίσθημα ελευθερίας, αυτονομίας και εαυτού από τόσες γυναίκες

Μέσω μίας αναδρομικής αφήγησης, "Το προξενιό της Ιουλίας" μάς μεταφέρει στον κάμπο της Λάρισας τη μετεμφυλιακή περίοδο του '50, όταν διαδραματίστηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν την πρωταγωνίστρια στο τώρα, 5 χρόνια αργότερα, λίγες μέρες πριν την εκτέλεση της. Η ιστορία ξεκινά με την Ιουλία έτοιμη να παντρευτεί και καταλήγει με εκείνη να κατηγορείται για δύο δολοφονίες και να καταδικάζεται σε θάνατο. Η σειρά υπόσχεται να αφηγηθεί τα όσα μεσολάβησαν και να απαντήσει το ερώτημα: ποιος είναι πραγματικά υπαίτιος για την τραγική εξέλιξη της ιστορίας;

προξενιό

Στο σπουδαίο καστ συμμετέχει ο πρωταγωνιστής και συν-σεναριογράφος του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος ("Soul Kitchen" , "In July", "Head On"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή και Ηλίας Βαλάσης.

Η Έφη Γούτση σκηνοθετεί το σπαρακτικό τρέιλερ που συστήνει του πρωταγωνιστές της νέας σειράς εποχής και μας υποβάλει στην ασφυκτική ατμόσφαιρα του μυθοπλαστικού τοπίου, με το παραδοσιακό τραγούδι "Μαν'αργυρό κλωντήρι", διασκευασμένο από τις Λιάκου Ευγενία, Ποζατζίδου Ελένη και Τσέρνου Ρούλα.

Δείτε το καθηλωτικό τρέιλερ της νέας ελληνικής σειράς του Alpha:


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.