Οι 5 σειρές του Netflix που έγιναν τα απόλυτα guilty pleasure μας

Ποιες σειρές μας εγκλώβισαν σε ένα απενοχοποιημένο (;) απολαυστικό binge-watching και γιατί;

Emily in Paris

Emily in Paris

Τα δέκα νέα επεισόδια των περιπετειών της Αμερικανίδας millenial με τα πολύχρωμα σύνολα στη γαλλική πρωτεύουσα προστέθηκαν πρόσφατα στο Netflix και έπιασαν αμέσως κορυφή. Η δεύτερη σεζόν δεν διαφέρει και πολύ από την πρώτη: το αφελές σενάριο και η ακόμα πιο αφελής πρωταγωνίστρια είναι και πάλι εδώ, όπως εξάλλου και οι αμέτρητοι θεατές που καταβρόχθισαν τη νέα σεζόν το πολύ μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Γιατί; Γιατί ακόμα και οι προβληματισμοί της "Έμιλι στο Παρίσι" είναι light, σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας είναι πολύ βαριά. Ομολογούμε ότι από τη δεύτερη σεζόν μας έλειψε πολύ το Παρίσι – ας είναι καλά η σικάτη Σιλβί της Φιλιπίν Λιρόι Μπολιέ, η κομψή γκαρνταρόμπα της οποίας (αλλά και οι –spoiler alert– επαγγελματικές της επιλογές) την κάνουν να μοιάζει με ακριβή γαλλική σαμπάνια, την ώρα που τα πάντα γύρω της θυμίζουν αμερικανικό fast food… 

You

You

Ο serial killer της καρδιάς μας, Τζο, και η γυναίκα του η Λοβ επέστρεψαν σε έναν νέο κύκλο αιματηρών επεισοδίων. Στην τρίτη σεζόν τους βλέπουμε να παλεύουν με το τέρας μέσα τους, με τις κρυφές σκέψεις του πρωταγωνιστή να συνεχίζουν να προσφέρουν μια πραγματικά απολαυστική νότα μαύρου χιούμορ. Ένα ξαφνικό plot twist εμφανίζεται στο πρώτο επεισόδιο, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι ίσως δούμε κάτι διαφορετικό, όμως στη συνέχεια η σειρά τρέχει ακριβώς όπως την περιμένεις. Εντάξει, το γεμάτο απαράδεκτες ευκολίες σενάριο μπάζει από παντού, αλλά έτσι λειτουργεί η εμμονή… Ξέρεις ότι είναι κακό, αλλά συνεχίζεις. Ο πρωταγωνιστής με ένα φόνο ακόμα, κι εμείς με ένα επεισόδιο ακόμα, ανίκανοι να πατήσουμε το pause.

Lupin

Lupin

Γρήγοροι ρυθμοί, δράση, σασπένς και ένας ακαταμάχητος Ομάρ Σι αρκούν να καλύψουν το κενό που αφήνει το γεμάτο τρύπες σενάριο του "Lupin", της μεγάλης heist επιτυχίας του Netflix που έρχεται από το Παρίσι. Σε καθένα από τα επεισόδια θα υπάρξουν στιγμές που ο λωποδύτης Ασάν Ντιόπ θα βρει την άκρη με κραυγαλέα μη ρεαλιστικούς τρόπους, όμως εσύ θα συνεχίσεις να παρακολουθείς όντας παραδομένος στην γοητεία του, αλλά και ως θύμα της πονηρά λειτουργικής μεθόδου του cliffhanger.

The Bold Type

The Bold Type

Κάτι από "Sex and the City" και κάτι από Cosmopolitan συνδυάζονται στους διαδρόμους (και κυρίως στο ατελιέ ρούχων) του γραφείου του περιοδικού μόδας Scarlet, με τις τρεις πρωταγωνίστριες της σειράς να "παλεύουν" (κυρίως συζητώντας) να τα βγάλουν πέρα σε μια πολύβουη Νέα Υόρκη, σε έναν απαιτητικό χώρο εργασίας και σε ένα μπλεγμένο πεδίο ερωτικών σχέσεων. Ρεαλιστικά, ο τρόπος με τον οποίο οι πρωταγωνίστριες βιώνουν όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να ταυτιστεί σε τίποτα με τη ζωή ενός 20κάτι κοριτσιού στη Νέα Υόρκη, όμως η σειρά τολμάει και προσεγγίζει αρκετά αληθινά θέματα ταμπού, καταφέρνοντας έτσι να αποφύγει το απόλυτο "ροζ συννεφάκι".

Valeria

Valeria

Η Βαλέρια, το κορίτσι που παλεύει να ολοκληρώσει το μυθιστόρημά της, μας κέρδισε με το writer’s block της και όλες της τις σκέψεις/αμφιβολίες/φοβίες γύρω από τη συγγραφή. Εκείνη και οι τρεις φίλες της θυμίζουν σε πολλά την παρέα του "Sex and the City", αλλά στην ισπανική βερσιόν. Που σημαίνει ότι η σειρά είναι πολύ πιο ρεαλιστική (βλέπε ανεργία) αλλά και πολύ πιο κοντά στα δικά μας δεδομένα (βλέπε καυτά καλοκαιρινά μεσημέρια και μπίρες σε υπαίθρια μπαράκια). H σύγχρονη Μαδρίτη έχει κι αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά, όμως αναμενόμενα η δράση κινείται γύρω από τις ερωτικές περιπέτειες των κοριτσιών, με έναν αρκετά εύπεπτο τρόπο. Τα επεισόδια περνούν το ένα μετά το άλλο αβίαστα, ενώ εσύ χαζεύεις τα σπίτια και τα ρούχα των πρωταγωνιστριών που, σημειωτέον, είναι πολύ πιο ζηλευτά από εκείνα της "Εmily στο Παρίσι" και του "Bold Type"…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.