Τα φετινά Emmys ήταν πολυμορφικά και επικά!

Ένα ρεκόρ για το «Game of Thrones», 2 βραβεία για το «Transparent» και η Viola Davis ως καλύτερη (δραματική) ηθοποιός σημάδεψαν τη φετινή τελετή. 

Τα φετινά Emmys ήταν πολυμορφικά και επικά!

Με τα 8 βραβεία που αποκόμισε από την απονομή των Creative Arts Emmys πριν μια βδομάδα και τα 4 της χθεσινής απονομής (σενάριο, σκηνοθεσία, δεύτερος αντρικός ρόλος και καλύτερη δραματική σειρά), το «Game of Thrones» έσπασε το ρεκόρ της «Δυτικής Πτέρυγας», που είχε κερδίσει 9 βραβεία συνολικά το 2000 – «ευχαριστούμε το HBO που πίστεψε στους δράκους» είπαν οι δημιουργοί του David Benioff και D.B. Weiss παραλαμβάνοντας το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς, το πρώτο σε μεγάλη κατηγορία που κερδίζει έπειτα από πέντε σεζόν μια σειρά που έχει σημαδέψει όσο λίγες άλλες τη νέα χρυσή εποχή της αμερικανικής τηλεόρασης.

Αυτή δεν ήταν η μόνη στιγμή που αναφωνήσαμε «Επιτέλους!» στη διάρκεια της 67ης τελετής απονομής που είδαμε Κυριακή βράδι προς Δευτέρα ξημερώματα στο ελληνικό FOX Life. Η πολυμορφία των χαρακτήρων της τηλεοπτικής μυθοπλασίας αναγνωρίστηκε με τη διπλή βράβευση του «Trasparent» (καλύτερη σκηνοθεσία κωμικής σειράς και πρώτος αντρικός ρόλος στον ευγνώμονα προς την κοινότητα των διεμφυλικών ατόμων Jeffrey Tambor), καθώς και με εκείνη της Viola Davis για το ρόλο της στο συναρπαστικό «How to Get Away with Murder». Ο Jon Hamm έφυγε με το βραβείο έστω και για την τελευταία σεζόν του «Mad Men», ενώ το «Modern Family» δεν μας προβλημάτισε με άλλη μία βράβευση ως καλύτερη κωμική σειρά – το πολιτικό «Veep» έσκισε στις κωμικές κατηγορίες κερδίζοντας τέσσερα βραβεία, ένα από τα οποία, το τέταρτo συνεχόμενο, έβαλε την πρωταγωνίστρια Julia Louis-Dreyfus στην ίδια γραμμή με τις Mary Tyler Moore και Candice Bergen. Θριαμβευτική ήταν και η παρουσία της μίνι σειράς του HBO «Olive Kitteridge» (6 βραβεία, ένα εκ των οποίων για την πρωταγωνίστρια Frances McDormand), που συνέβαλε ώστε να ανέβει και πάλι το συνδρομητικό κανάλι στο βάθρο του νικητή (14 Primetime και 29 Creative Arts Emmys).

Ο Andy Samberg ξεκίνησε την παρουσίαση της βραδιάς με ένα απολαυστικότατο μαγνητοσκοπημένο μουσικοχορευτικό νούμερο, όπου διαπιστώνοντας ότι έχει μείνει πολύ πίσω, κλείνεται σε ένα καταφύγιο για να δει «όλες τις σειρές» – όταν βγαίνει έπειτα από ένα χρόνο βρωμώντας, πέφτει πάνω στον Nathan Fillion που του θυμίζει ότι δεν έχει δει το «Castle», κι έτσι ξανακλείνεται στο καταφύγιο για άλλες 151 ώρες. Ο ζωντανός του μονόλογος δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά η φάτσα του πρωταγωνιστή του «Brooklyn Nine-Nine» έκανε όλη τη δουλειά, όπως και η on air αποκάλυψη του κωδικού του για την υπηρεσία HBO Now, που ήταν πραγματικός! (Απόν) πρόσωπο της βραδιάς ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Donald Trump, που τα άκουσε τόσο από τον οικοδεσπότη όσο και από την Julia Louis-Dreyfus, την Amy Schumer και τους Key & Peele.

Όλοι οι νικητές των 67ων Primetime Emmys εδώ.

Το μαγνητοσκοπημένο μουσικοχορευτικό νούμερο του Andy Samberg:



Ο ζωντανός μονόλογος του Andy Samberg:



Ο συγκινητικός-πολιτικός ευχαριστήριος λόγος της Viola Davis:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.