5 ειδήσεις από την ελληνική TV

Φουλ της ενημέρωσης στα κανάλια, πρεμιέρα Τατιάνας, έκτακτο «Τσαντίρι» και οι μπελάδες της ΕΡΤ με ένα parody account στο Twitter.

5 ειδήσεις από την ελληνική TV

Προεκλογικός πυρετός στο ενημερωτικό τμήμα των καναλιών: Ο ALPHA έχει προγραμματίσει από τη Δευτέρα 31/8 ενημερωτική εκπομπή λίγο πριν τα μεσάνυχτα με συντονιστές τους Αντώνη Σρόιτερ, Νίκο Μάνεση και Σοφία Παπαϊωάννου, ενώ ο Σπύρος Χαριτάτος καταγράφει τον προεκλογικό παλμό τα πρωινά στις 11:00 και η Λώρα Ιωάννου τα σαββατοκύριακα στις 12:00· από την Τετάρτη 2/9 και μέχρι και την Παρασκευή 18/9 στις 23:30 το MEGA θα μεταδίδει μία σειρά συζητήσεων και αναλύσεων με τίτλο «Ο δρόμος προς την κάλπη» και συντονιστές τους Μαρία Σαράφογλου, Ιορδάνη Χασαπόπουλο, Αντώνη Φουρλή, Δημήτρη Τάκη και Ράνια Τζίμα· ο κύκλος των έκτακτων βραδινών ενημερωτικών εκπομπών (23:00) με τίτλο «Εκλογές 2015» έχει ανοίξει τις καθημερινές στην ΕΡΤ3 με παρουσιαστές εκ περιτροπής τους Χάρη Αρβανιτίδη, Θεοδώρα Αυγέρη, Χρήστο Γιαννούλη, Βασίλη Κατσάρα, Παναγιώτη Κώστα, Δημήτρη Παπαγρηγορίου, Θωμά Τσίμπα και Νίκη Χατζηδημητρίου· ο Κώστας Χαρδαβέλλας αφήνει για λίγο τα τηλεοπτικά γλέντια για να παρουσιάζει τις καθημερινές την εκπομπή «Εκλογές 2015» στις 19:00 στο E TV (έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 31/8).

5 ειδήσεις από την ελληνική TV - εικόνα 1

Δύο δημοφιλή ενημερωτικά πρωινά μαγκαζίνο κάνουν πρεμιέρα τη Δευτέρα 7/9, έτσι για να φουντώσει κι άλλο η προεκλογική συζήτηση. Η Πόπη Τσαπανίδου θα παρουσιάζει το γοργό και διαδραστικό «Live U» στο STAR στις 10:00, ενώ ο παραδοσιακός Γιώργος Παπαδάκης το «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 στις 07:00. Την ίδια μέρα στις 23:20 στο STAR, ο Νίκος Χατζηνικολάου προσκαλεί πολιτικούς, ζωντανό κοινό και χρήστες των social media για να συζητήσουν την επικαιρότητα «Στον ενικό».

5 ειδήσεις από την ελληνική TV - εικόνα 2

Tweet από parody account στο Twitter που υποτίθεται ότι ανήκει στον Διονύση Τσακνή ανέφερε ότι η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν μεταδόθηκε στην ΕΡΤ κατόπιν πολιτικής παρέμβασης και αρκετά μέσα έσπευσαν να το αναπαράγουν ως είδηση, φανερώνοντας ότι εκτός από τα όρια της σάτιρας πρέπει να μας απασχολούν σοβαρά τα όρια της ενημέρωσης (δεν είναι η πρώτη φορά που αναπαράγεται ως είδηση σατιρική ανάρτηση). Η ΕΡΤ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με δύο ανακοινώσεις ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναζητά τον δημιουργό του λογαριασμού:

Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστολόγια για δήθεν διακοπή της μετάδοσης από την ΕΡΤ της συνέντευξης που παραχώρησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. επισημαίνει τα κάτωθι:
Ο Πρόεδρος ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. κύριος Διονύσης Τσακνής δεν διατηρεί προσωπικό λογαριασμό στο Twitter ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι ο «συντάκτης» της «αποκλειστικής» αυτής είδησης χρησιμοποίησε έναν ψεύτικο λογαριασμό, χωρίς ασφαλώς να μπει στη διαδικασία να διασταυρώσει την «είδηση» ούτε να απευθυνθεί στη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., ώστε να λάβει αξιόπιστη ενημέρωση.

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης που αφορούσε σε πλαστό λογαριασμό του Twitter του Προέδρου ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Διονύση Τσακνή, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Δ/νση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και προσωπικά ο Υποστράτηγος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, προκειμένου να ανερευθούν οι δημιουργοί του πλαστού λογαριασμού στο Twitter και να αποδοθούν οι κατά το νόμο ποινικές ευθύνες.

5 ειδήσεις από την ελληνική TV - εικόνα 3

Με ένα έκτακτο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» την Τρίτη 15/9 στις 21:00 στον ALPHA, ο Λάκης Λαζόπουλος θα κάνει την προεκλογική του σάτιρα – ή, τέλος πάντων, αυτό το μείγμα πολιτικής τοποθέτησης (που κάποιες φορές λέει πράγματα τα οποία άλλοι δεν τολμούν να πουν), περιπτωσιολογίας αλιευμένης από την τηλεόραση και χαϊδέματος του κοινού. Η εκπομπή θα παρουσιαστεί από το θέατρο «Βέμπο».

5 ειδήσεις από την ελληνική TV - εικόνα 4

Με επίκαιρη φρασεολογία, αλλά γνώριμη θεματολογία , η Τατιάνα Στεφανίδου κάνει πρεμιέρα με καθημερινή εκπομπή στις 14/9 στο E TV των… νέων προσώπων και συνηθειών. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

Αθήνα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2015 - Μετά την έντιμη συμφωνία που υπέγραψε η Τατιάνα Στεφανίδου με τον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», το δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ λαμβάνει τέλος:
Επιστροφή καθημερινά στις 4 το απόγευμα.
H δική μας κάλπη, για τη νέα χρονιά, ανοίγει στις 14 Σεπτεμβρίου.
Τα ονόματα βρέθηκαν, οι λίστες έκλεισαν.
Η Τατιάνα, με τη ματιά του έμπειρου και τη φρεσκάδα του νέου, παρακάμπτοντας θεσμούς και ισοδύναμα, φέρνει τη δική της πρόταση για ανοιχτή διαβούλευση με το τηλεοπτικό κοινό.
Μοναδική μας δέσμευση, να λέμε αυτό που σκέφτεσαι!
Με ενημέρωση, μαχητικό ρεπορτάζ, κοινωνικά θέματα, προσωπικές ιστορίες.
Και όλα αυτά με την παρέμβαση του κοινού, ζωντανά στο πλατό της εκπομπής.
Μοιράσου την κάθε στιγμή!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.