Ήρθε η ώρα της γαλλικής TV;

Οι Βρετανοί τηλεκριτικοί αποθεώνουν το «Les Temoins» και το Netflix ετοιμάζει την πρώτη γαλλική σειρά του. Μήπως η επόμενη τηλεοπτική τάση θα μιλάει γαλλικά;

Ήρθε η ώρα της γαλλικής TV;

«Μην το πείτε στους Γάλλους γιατί θα γίνουν ακόμη πιο ξιπασμένοι απ’ ό,τι είναι, αλλά οι Γάλλοι σεναριογράφοι αστυνομικών σειρών είναι πολύ μπροστά από τους Βρετανούς». Σε μια χώρα που έχει την αστυνομική τηλεοπτική παράδοση στο αίμα της, δύσκολα θα περίμενες να διαβάσεις μια τέτοια διαπίστωση από έναν τηλεκριτικό. Κι όμως γράφτηκε από τον Κρίστοφερ Στίβενς της «Daily Mail» με αφορμή το «Les Temoins». Έχοντας δει πρόσφατα το σουηδικό αστυνομικό θρίλερ «Jordskott», που εντυπωσιάζει με τη φωτογραφία και την ατμόσφαιρά του μέχρι να αρχίσουν να σε εκνευρίζουν τα σεναριακά κενά του, θα πρόσθετα στη διαπίστωση του Στίβενς ότι οι Γάλλοι πάνε να ξεπεράσουν και τους Σκανδιναβούς.

Μήπως ήρθε, λοιπόν, η ώρα της γαλλικής τηλεόρασης; Το «Les Temoins» είναι η πρώτη απόδειξη. Αυτό το procedural που ασχολείται με μια σειρά τελετουργικών φόνων στη Νορμανδία (που αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ένα δυσλειτουργικό ζευγάρι αστυνομικών) είναι πιο τρομακτικό από το «The Bridge» (εκ Σκανδιναβίας) ή το «Broadchurch» (εκ Βρετανίας), ενώ κάνει απόλυτα λειτουργική χρήση του τοπίου και παραμυθένιων στοιχείων. Κοινώς ετοιμάσου να τιναχτείς από το κάθισμά σου.

Ήρθε η ώρα της γαλλικής TV; - εικόνα 1
«Les petits meurtres d’Agatha Christie»

Τις ίδιες αρετές είχαμε διακρίνει στο «Αυτοί που επιστρέφουν», το οποίο έδειξε ο ALPHA και χαρήκαμε πολύ που είχε ανταπόκριση. Στο αστυνομικό είδος, αλλά με ανάλαφρο ύφος, το «Les petits meurtres d’Agatha Christie» εμπνέεται από τις ιστορίες της Αγγλίδας συγγραφέως και τις μεταφέρει με τσαχπινιά και αλά «Mad Men» σκηνογραφική κι ενδυματολογική ανασύσταση της εποχής στον πρώτο κύκλο στη Γαλλία του ’30 και στο δεύτερο του ’50. Είδηση που επιβεβαιώνει ότι η γαλλική τηλεόραση μπορεί να γίνει το «next big thing» είναι η παραγωγή από το Netflix της πρώτης γαλλικής σειράς, η οποία θα προβληθεί τον Μάρτιο του 2016 «μονοκοπανιά». Στο «Marseille» ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ υποδύεται τον επί 25ετίας δήμαρχο της Μασσαλίας, ο οποίος βλέπει ότι ο εκλεκτός διάδοχός του (Μπενουά Μαζιμέλ) χάνει την μπάλα, οπότε αποφασίζει να διεκδικήσει ξανά το αξίωμα.

Απαραίτητο κακό σε μια διαφαινόμενη τάση, το αμερικανικό ριμέικ, αυτό όμως σημαίνει ότι η μυθοπλασία μιας μη αγγλόφωνης χώρας μετράει. Έτσι, μετά το «Αυτοί που επιστρέφουν», οι Αμερικανοί καλοβλέπουν το γαστρονομικό κοινωνικό δράμα «Chefs», στο οποίο ένας διάσημος σεφ δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε έναν νεαρό κακοποιό υπό επιτήρηση να δουλέψει στην κουζίνα του. Κάτι μαγειρεύεται, λοιπόν, στη γαλλική τηλεόραση...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.