Θα γράψουν τα φετινά Emmys ιστορία;

Η τελετή μεταδίδεται ζωντανά Κυριακή 20/9 προς Δευτέρα 21/9 από το FOX Life. Δύο γυναίκες ηθοποιοί διεκδικούν το πρώτο μεγάλο «αφρο-αμερικανικό» βραβείο, το «Game of Thrones» συγκεντρώνει 24 υποψηφιότητες και το HBO 126.

Θα γράψουν τα φετινά Emmys ιστορία;

Τι Κυριακή κι αυτή που μας περιμένει! Μετά τον δικό μας εκλογικό μαραθώνιο, ο Andy Samberg θ’ ανέβει στη σκηνή του Microsoft Theater στο Λος Άντζελες για να παρουσιάσει την 67η απονομή των Emmys, που θα παρακολουθήσουμε ζωντανά στο FOX Life. Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα για το «Brooklyn Nine-Nine» κωμικός ηθοποιός αναμένεται να είναι κατά τι πιο απολαυστικός από τα πάνελ που θα έχουν προηγηθεί, ενώ από τους φακέλους θα βγουν ονόματα που ναι μεν δεν θα κρίνουν το μέλλον μιας χώρας, αλλά θα αποτιμήσουν άλλη μια συναρπαστική σεζόν της αμερικανικής τηλεόρασης.

Φέτος, τα σημαντικότερα τηλεοπτικά βραβεία κατάφεραν να αναγνωρίσουν την πολυπολιτισμικότητα της περασμένης σεζόν, με τις υποψηφιότητες της Taraji P. Henson («Empire») και της Viola Davis («How to Get Away With Murder»). Αν μία από αυτές κερδίσει (υπάρχει, βέβαια, και σοβαρός ανταγωνισμός από την αδικημένη Tatiana Maslany του «Orphan Black»), θα είναι η πρώτη φορά που ένα βασικό βραβείο ερμηνείας πηγαίνει σε Αφρο-αμερικανή ηθοποιό. Αν και ο Terrence Howard, ο συμπρωταγωνιστής της Taraji P. Henson στο «Empire», απουσιάζει από τις υποψηφιότητες, σε αυτές συναντάμε πολλούς Αφρο-αμερικανούς ηθοποιούς: την Queen Latifah για το «Bessie», τον Anthony Anderson για το «black-ish», τον Andre Braugher για το «Brooklyn Nine-Nine» και την Uzo Aduba για το «Orange Is the New Black».

Με 126 (!) υποψηφιότητες, το HBO συνεχίζει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος της χρυσής εποχής της αμερικανικής τηλεόρασης. Αυτή την εντυπωσιακή σοδειά την οφείλει στο «Game of Thrones» (η σειρά με τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά 24), το «American Horror Story: Freak Show» (δεύτερο με 19 υποψηφιότητες), το «Olive Kitteridge» (13) και το «Bessie» (12). Δεύτερο και καταϊδρωμένο το ABC με 42 συνολικά υποψηφιότητες, ενώ το Netflix και το Amazon Instant Video, οι δύο πλατφόρμες που εκπροσωπούν τα νέα ήθη της τηλεόρασης, συγκέντρωσαν 34 και 12 υποψηφιότητες αντίστοιχα.

Άλλα highlights των φετινών υποψηφιοτήτων: To «The Big Bang Theory» και ο Jim Parsons βγήκαν –εντελώς αδικαιολόγητα– εκτός, αλλά το αδιάφορο πλέον «Modern Family» είναι για μία ακόμη χρονιά υποψήφιο για καλύτερη κωμική σειρά· ο John Hamm έχει την τελευταία ευκαιρία να κερδίσει για το «Mad Men»· το δημοφιλέστατο «The Walking Dead» περιορίζεται και πάλι σε υποψηφιότητες σε τεχνικές κατηγορίες· μετά τη Χρυσή Σφαίρα, ο Jeffrey Tambor βάζει πλώρη και για Emmy, το οποίο είναι πολύ πιθανό να κερδίσει όχι μόνο γιατί είναι εκπληκτικός ως διεμφυλικός οικογενειάρχης στο «Transparent», αλλά και λόγω της... Caitlyn Jenner· και δύο πρώην «Friends» βρίσκονται στη λίστα, δηλαδή ο Matt LeBlanc («Episodes») και η Lisa Kudrow («The Comeback») (Η πλήρης λίστα των υποψηφιοτήτων βρίσκεται εδώ)

Η τελετή απονομής των 67ων Emmys θα μεταδοθεί ζωντανά από το FOX Life (μέσω OTE TV, Nova, HOL και Cyta), από τις 02:00 με τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί.

Δείτε τα promo videos του Andy Samberg για την παρουσίαση της τελετής:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.