Η τηλεοπτική κάλυψη του δημοψηφίσματος

Την Κυριακή 5/7 τα κανάλια θα βρίσκονται επί ποδός για την ενημέρωσή μας. Διαβάστε αναλυτικά τον προγραμματισμό τους για τη μέρα του δημοψηφίσματος.

Η τηλεοπτική κάλυψη του δημοψηφίσματος

Η ΕΡΤ1, η μόνη που θεωρούμε ότι έχει κρατήσει αυτή την «ψύχραιμη, πλουραλιστική, έγκυρη» στάση που αναφέρει στο δελτίο Τύπου, ξεκινάει τον ενημερωτικό της μαραθώνιο στις 07:00.

Από τις 07:00 έως τις 10:00 ο Τάκης Σαράντης και ο Χρήστος Παγώνης θα μεταφέρουν το κλίμα από το άνοιγμα της κάλπης. Στις 10:00 και έως τις 12:00 τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνουν ο Φάνης Παπαθανασίου και η Μάριον Μιχελιδάκη, ενώ από τις 13:00 έως τις 15:00 η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας θα παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας. Στις 16:00 η ενημέρωση συνεχίζεται με τον Ανδρέα Ροδίτη, την Ελένη Χρονά και τον Νίκο Αγγελίδη. Από τις 18:00 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ο Πάνος Χαρίτος και ο Αντώνης Αλαφογιώργος θα παρουσιάσουν την κεντρική ενημερωτική εκπομπή για το δημοψήφισμα. Με πλούσιο ρεπορτάζ από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, αλλά και με προσκεκλημένους στο στούντιο πολιτικούς, δημοσιογράφους, αναλυτές και ειδικούς επιστήμονες, θα παρακολουθήσουν τα πρώτα προγνωστικά μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα αναλύσουν τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και θα επιχειρήσουν μια πρώτη εκτίμηση του αντικτύπου του εντός και εκτός συνόρων. Οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται αναλυτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας του δημοψηφίσματος μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ και την υπηρεσία WebTV.

«Ελλάδα ώρα μηδέν» είναι το μότο του ενημερωτικού μαραθώνιου που τρέχει «με τη σφραγίδα και το κύρος» του MEGA – υπάρχει και ξεχωριστός λογαριασμός στο Twitter για τη μετάδοση δηλώσεων από τις σχετικές εκπομπές. Αναλυτικά την Κυριακή:

Ο πρωϊνός ενημερωτικός μαραθώνιος ξεκινά στις 07:00 το πρωί. Μανώλης Αναγνωστάκης και Ιορδάνης Χασαπόπουλος, από τις 07:00 έως τις 10:00 το πρωί. Και από τις 10:00 έως τις 14:00 ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης. Στις 14:00 θα μεταδοθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Λίζα Δουκακάρου. Και λίγο πριν τον βραδινό μαραθώνιο, στις 17:00, η Μαρία Σαράφογλου μαζί με τον Αντώνη Φουρλή. Από τις 18:00, η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος –και μαζί τους όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του σταθμού– καταγράφουν και μεταφέρουν, λεπτό προς λεπτό, όλες τις εξελίξεις. Από τις 19:00 ο Ηλίας Νικολακόπουλος και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζουν και αναλύουν τα αποτελέσματα. Όλες οι εξελίξεις θα καλυφθούν και διαδικτυακά μέσα από το site του MEGA, με αναμετάδοση του έκτακτου ενημερωτικού προγράμματος της ημέρας του δημοψηφίσματος σε live streaming, βίντεο, ροή ειδήσεων και ροή αποτελεσμάτων.

Στον ΣΚΑΪ, που έχει τοποθετηθεί υπέρ του «Ναι» μέσα από τα social media, ο ενημερωτικός μαραθώνιος ξεκινάει στις 06:00.

Από τις 06:00 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς καταγράφει το άνοιγμα της κάλπης σε όλη τη χώρα και δίνει τον παλμό της ενημέρωσης. Ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου παίρνουν τη σκυτάλη στις 09:00 το πρωί και μέχρι τις 11:00 μεταφέρουν όλα τα νεώτερα από τα εκλογικά κέντρα Από τις 11:00 και μέχρι τις 12:30 ο Τάκης Χατζής στο στούντιο του ΣΚΑΪ με συνεχείς ανταποκρίσεις από όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού το οποίο θα βρίσκεται στα πιο νευραλγικά σημεία. Από τις 12:30 έως τις 14:00 το μεσημέρι ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος δίνουν και πάλι το στίγμα της ενημέρωσης με τον ΣΚΑΪ στο κέντρο των εξελίξεων. Από τις 14:00 έως τις 15:30 συνεχίζεται ο ενημερωτικός μαραθώνιος με τον Σπύρο Μάλλη και την Άννα Μπουσδούκου. Στις 17:00 η Εύα Αντωνοπούλου, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, μεταφέρει όλες τις έως τότε εξελίξεις. Στις έξι το απόγευμα τη σκυτάλη της ενημέρωσης παίρνει η Σία Κοσιώνη. Μαζί της, ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Άρης Πορτοσάλτε. Ακόμη, ο Γιώργος Αυτιάς, ο Βασίλης Λυριτζής, ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Τάκης Χατζής και φυσικά όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.