Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3

Λογοτεχνία, θέατρο σκιών και ένα χορταστικό block ευρωπαϊκών σειρών στη δημόσια τηλεόραση, και τα δύο καθιερωμένα πολιτικά talk shows στην ιδιωτική.

Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3

Λογοτεχνία, θέατρο σκιών και ένα χορταστικό block ευρωπαϊκών σειρών στη δημόσια τηλεόραση, και τα δύο καθιερωμένα πολιτικά talk shows στην ιδιωτική.

Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3 - εικόνα 1
Φωτογραφία από τις παραστάσεις του Αθηναϊκού Θιάσου Σκιών του Άθω Διανέλλη

Παρασκήνιο
16:45, ΝΕΡΙΤ Plus (επανάληψη στις 06:00 την επόμενη ημέρα)
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας και όχι του Θεάτρου Σκιών, η οποία γιορτάζεται την 28η Μαρτίου. Μ’ αυτή την ετεροχρονισμένη αφορμή, η ΝΕΡΙΤ προβάλλει ένα επεισόδιο από την ιστορική της δημόσιας τηλεόρασης για την ιστορία και την τέχνη του μεγάλου ήρωα του ελληνικού θεάτρου σκιών, με τίτλο «Πού το πάει ο Καραγκιόζης», σε σενάριο και σκηνοθεσία Λευτέρη Ξανθόπουλου. Γι’ αυτό το «χαρτονόμουτρο», όπως αποκαλούσε τον Καραγκιόζη ο Γιάννης Σκαρίμπας, και το πέρασμά του στη σύγχρονη εποχή μιλούν ο πανεπιστημιακός Συμεών Σταμπουλού και οι νεότεροι καραγκιοζοπαίχτες Άθως Δανέλλης, Πάνος Καπετανίδης και Τάσος Κώνστας, ενώ το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Βάγγου Κορφιάτη.

Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3 - εικόνα 2

Downton Abbey
22:00, ΝΕΡΙΤ (επανάληψη στη 01:30)
Broadchurch
23:00, ΝΕΡΙΤ (επανάληψη στις 02:40)
Οι κληρονόμοι
00:30, ΝΕΡΙΤ
Ένα από τα καλύτερα block σειρών στην ελεύθερη τηλεόραση… Σε πρώτη προβολή θα δούμε το 5ο επεισόδιο του 4ου κύκλου του βρετανικού costume drama το οποίο καλύπτει τα γεγονότα του Μαΐου του 1922 (μεταξύ αυτών η προσπάθεια του Alfred να μπει ως εκπαιδευόμενος στην κουζίνα του λονδρέζικου ξενοδοχείου The Ritz με σεφ τον περίφημο Escoffier), και το 3ο επεισόδιο του 2ου κύκλου της πολύ καλής βρετανικής αστυνομικής σειράς «Broadchurch». Και στο 3ο επεισόδιο των δανέζικων «Κληρονόμων», που προβάλλονται σε επανάληψη, η Gro προσπαθεί με κάθε τρόπο να φτιάξει το μουσείο για τη μητέρα της.

Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3 - εικόνα 3
Ο συγγραφέας Κώστας Καλφόπουλος

Βιβλία στο κουτί
19;00, ΝΕΡΙΤ Plus
Στο «Καρρέ-Καρρέ» (από τις εκδόσεις Άγρα) ο Κώστας Καλφόπουλος συγκεντρώνει διηγήματα μίας τριακονταετίας, ενώ στο «Μυστικό της Έλλης» (από τις εκδόσεις Πατάκη) ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης μιλάει για την οικονομική κρίση «χωρίς να γίνει διδακτικός ή καταγγελτικός» μέσα από τη σχέση της πενηντάχρονης καθηγήτριας γαλλικών Έλλης με τον νεότερό της παντρεμένο Αντώνη. Οι δύο συγγραφείς μιλούν στον Σπύρο Γιανναρά και στον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου αντίστοιχα.

Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3 - εικόνα 4

Στον ενικό
23:30, STAR
Ανατροπή
23:30, MEGA
Μια συνέντευξη με την Marine Le Pen αλλά και μια συζήτηση για τις απειλές που δέχεται η Ευρώπη (με τον Μάκη Βορίδη που είχε καιρό να εμφανιστεί εδώ, την Άννα Διαμαντοπούλου και τη Μαρία Ρεπούση μεταξύ άλλων στο πάνελ) στο πολιτικό talk show του Γιάννη Πρετεντέρη, καθώς και μια αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνου Σκουρλέτη και του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη ενώπιον Νίκου Χατζηνικολάου και ζωντανού κοινού, θα ανάψουν σήμερα φωτιές στο Twitter.

Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3 - εικόνα 5

Happy Cook
16:15, ΣΚΑΪ
Ο τηλεπαρουσιαστής που φτιάχνει καλύτερα στιχάκια απ’ ό,τι φαγητά επινοεί σήμερα ένα πιάτο με το –σεφερλικής έμπνευσης– όνομα σαρδελιάρος σκορδαλιά. Θα μπορούσε να είναι χειρότερο: λουτσιάρος ή τσουχτριάρος σκορδαλιά!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.