Ο τρόμος μιλάει γαλλικά

Ποιοι είναι «Αυτοί που επιστρέφουν» και τι θέλουν από εμάς τους ζωντανούς στον ALPHA; Αυτή την αριστουργηματική γαλλική σειρά τρόμου δεν πρέπει να τη χάσετε με τίποτα... s’il vous plait!

Ο τρόμος μιλάει γαλλικά

Απ’ όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου, ποιος να το περίμενε ότι η γαλλική, εκείνη με τα ξενέρωτα sitcoms και τις απομιμήσεις του «CSI» (τα οποία δικαιολογημένα κανείς δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να κατεβάσει) θα έβαζε τα γυαλιά στην αμερικανική τηλεοπτική τρομο-παραγωγή! Μαζί κι ένα μπράβο στον ALPHA που επέλεξε το «Αυτοί που επιστρέφουν» μία από τις μεγαλύτερες και απαιτητικότερες ως προς την εμπλοκή του τηλεθεατή εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων αντί για μια οποιαδήποτε άλλη σειρά, ξακουστή μεν, πολυκατεβασμένη και πολυσυζητημένη. «Αυτοί που επιστρέφουν» σε μια μικρή πόλη χωμένη στις γαλλικές Άλπεις είναι κάποιοι νεκροί που έχουν θαφτεί ακόμη και πολλά χρόνια πριν. Μόνο που όταν εμφανίζονται, αρτιμελείς και χωρίς επίγνωση της κατάστασής τους, μπροστά στους εμβρόντητους συγγενείς και φίλους, δεν σπεύδουν να τους κατασπαράξουν όπως θα συνέβαινε σε μια σειρά με ζόμπι, αλλά ζητούν να συνεχίσουν τη «ζωή» τους μαζί τους και να φάνε ένα πιάτο κανονικό φαγητό.

Ο τρόμος μιλάει γαλλικά - εικόνα 1

Βασισμένη στην ταινία του Ρομπέν Καμπιγιό «Επιστρέφουν στη ζωή», αυτή η δημιουργία του Φαμπρίς Γκομπέρ (στις Νύχτες Πρεμιέρας είχε προβληθεί η ταινία του «Ο Simon Werner Εξαφανίστηκε») είναι εφιαλτική χωρίς να καταφεύγει σε εύκολα σοκαριστικά τρικ (η μουσική των Mogwai είναι ίσως αποτελεσματικότερη), ενώ σχεδόν δεν σου επιτρέπει να καταπιαστείς με συνωμοσιολογική αρλουμπολογία έτσι όπως σε έχει απορροφήσει στο μεταφυσικό σκηνικό της. Μπορεί η εμφάνιση των νεκρών να συνοδεύεται από μερικά περίεργα φαινόμενα, όπως η πτώση της στάθμης μιας λίμνης, όμως το «Αυτοί που επιστρέφουν» επιλέγει να κινηθεί υπαινικτικά, να εστιάσει στα ακραία συναισθήματα των ζωντανών και να παίξει με την «αθώα» εικόνα των νεκραναστημένων – κάπως έτσι τα σοκ σου έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις. Το «Αυτοί που περιμένουν» άνοιξε μια συζήτηση για τη διαφορετική προσέγγιση του τρόμου σε μια Αμερική που κοντεύει να πιστέψει ότι υπάρχουν ζόμπι. Εννοείται ότι δεν πρέπει να το χάσετε, ειδικά αν θέλετε να δείτε μια σειρά που μοιάζει με το πιο λεπτοδουλεμένο μυθιστόρημα που έχετε διαβάσει – ή αν νομίζετε ότι η «Εκδρομή» έφερε τα πάνω κάτω στην ελληνική τηλεόραση.

Το «Αυτοί που επιστρέφουν» κάνει πρεμιέρα στον ALPHA την Τρίτη 2/12 στις 22:30. Δείτε το trailer και το τηλεοπτικό spot για το soundtrack των Mogwai:



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.