Δύο μέρες Ferran Adria στο κανάλι της Βουλής; Αυτό κι αν είναι ένα περίεργο double bill! Ο κορυφαίος Ισπανός σεφ-συνώνυμο της αβάν γκαρντ γαστρονομίας πρωταγωνιστεί σε δύο ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν την Πέμπτη 22/5 και την Παρασκευή 23/5 απ’ το κανάλι που όταν δεν υπάρχουν ολομέλειες είναι η καλύτερη εναλλακτική της ελεύθερης τηλεόρασης. Ας δούμε όμως τι «μαγειρεύει» ο πολυμήχανος και πολυβραβευμένος σεφ σε αυτά τα δύο ντοκιμαντέρ: στο «Peru Sabe», ο Adria εντυπωσιάζεται από το ενδιαφέρον των ντόπιων για τη γαστρονομία και με οδηγό τον Περουβιανό εστιάτορα Gaston Acurio ανακαλύπτει την εξέλιξη του φαγητού σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά στοιχεία της χώρας και το ρόλο μιας γευστικής κληρονομιάς ως μηχανισμού κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης – η κουζίνα αγαπιέται, γίνεται αντικείμενο σπουδής και, κυρίως, δίνει δουλειά σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους. Στο ντοκιμαντέρ «El Bulli: Cooking in Progress» έχουμε την –κυριολεκτικά ανεπανάληπτη!– ευκαιρία να δούμε τον άνθρωπο που άλλαξε τον τρόπο που τρώμε, να ερευνά, να δοκιμάζει, να συνθέτει και τελικά να χαρίζει έντονες και μοναδικές συγκινήσεις στο τριάστερο εστιατόριό του που έχει κλείσει αλλά και έχει μπει στη γαστρονομική ιστορία οριστικά – προετοιμαστείτε πάντως για μια διαδικασία εξαντλητική σαν επιστημονικό πείραμα!
Από το κανάλι της Βουλής, το «Peru Sabe» μεταδίδεται την Πέμπτη 22/5 στις 22:00 και το «El Bulli: Cooking in Progress» την Παρασκευή 23/5 στις 21:00. Δείτε τα τρέιλερ:
Τι «μαγειρεύει» στη Βουλή ο Ferran Adria;
Δύο ντοκιμαντέρ στο κανάλι της Βουλής αποκαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης αλλά και τα γενικότερα γαστρονομικά ενδιαφέροντα ενός από τους πιο δοξασμένους σεφ.