Στο Φεστιβάλ των Κανών με το TV5Monde

Το γαλλόφωνο κανάλι (το βλέπουμε ελεύθερα αλλά και μέσω Nova) έχει προγραμματίσει ένα αφιέρωμα στο κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ με προβολές ταινιών και συνεντεύξεις από σινε-διασημότητες.

Στο Φεστιβάλ των Κανών με το TV5Monde

Για όσους δεν έχουμε την τύχη να παρακολουθήσουμε από κοντά την αφρόκρεμα της ολόφρεσκης παραγωγής που προβάλλεται στις Κάνες και να ανακατευτούμε με τους κινηματογραφικούς αστέρες, το TV5Monde βγάζει διαπίστευση μηνιαίας διάρκειας! Κατά τη διάρκεια του μήνα, στο γαλλόφωνο κανάλι που βλέπουμε ελεύθερα αλλά και μέσω Nova, θα τρέχει ένα αφιέρωμα για το κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 14 έως τις 25 Μαΐου. Επτά ταινίες που έχουν συμμετάσχει στο φεστιβάλ, ένα ειδικού κινηματογραφοφιλικού ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ και μία καθημερινή εκπομπή συνεντεύξεων με διασημότητες που θα επισκεφτούν την Κρουαζέτ (θα μεταδίδεται καθημερινά στις 00:45) αποτελούν το πρόγραμμα αυτού του αφιερώματος. Ξεσκονίστε, λοιπόν, τα γαλλικά σας και διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 8/5, 22:00
Impardonnables (2010): Ο Αντρέ Τεσινέ διασκευάζει ένα βραβευμένο μυθιστόρημα του Γαλλο-αρμένιου Φιλίπ Τζιαν (κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο «Ασυγχώρητοι» από τις εκδόσεις GEMA), με ήρωα ένα συγγραφέα (Αντρέ Ντισολιέ) που φτάνει στη Βενετία αναζητώντας έμπνευση για το επόμενο βιβλίο του και καταλήγει να συγκατοικεί με τη μεσίτρια (Καρόλ Μπουκέ) η οποία του υπέδειξε ένα σπίτι σ’ ένα απομονωμένο νησάκι. Η ταινία προβλήθηκε στο παράλληλο τμήμα του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών.

Κυριακή 11/5, 22:00
Η Σχολή της Σάρκας (1998): Βασισμένο σε νουβέλα του Γιούκιο Μισίμα, αυτό το ερωτικό δράμα του Μπενουά Ζακό παρακολουθεί την απελπισμένη σχέση μίας σαραντάρας (Ιζαμπέλ Ιπέρ) με έναν αμφιφυλόφιλο νεαρό που εκπορνεύεται (Βενσάν Μαρτινέζ). Η ταινία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα.

Πέμπτη 15/5, 22:00
Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο (2011): Ένας απολυμένος εργάτης, ο οποίος αναθρέφει μόνος τα δύο μικρά αδέρφια του, αναγκάζεται να ληστέψει έναν επίσης άνεργο πρώην συνάδελφό του. Η αντίδραση του τελευταίου κι ένα ποίημα του Βικτόρ Ουγκό δίνουν στον Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, τον Γάλλο Κεν Λόουτς, την αφορμή για ένα πολιτικοποιημένο, συγκινητικό και βαθιά αισιόδοξο κοινωνικό δράμα. Η ταινία προβλήθηκε στο παράλληλο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα.

Κυριακή 18/5, 22:00
Ορφέο Νέγκρο (1959): Βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα (αλλά και Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα) σύγχρονη εκδοχή του μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης, μεταφερμένος στην ονειρική ατμόσφαιρα του καρναβαλιού του Ρίο.

Πέμπτη 22/5, 22:00
Les Geants (2011): Ιστορία ενηλικίωσης τριών εφήβων με φόντο τη φύση του Βελγίου και του Λουξεμβούργου όπου έγιναν τα γυρίσματα – και πλημμυρισμένη με τη folk μουσική του The Bony King Of Nowhere. Κέρδισε δύο βραβεία στο παράλληλο τμήμα του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών.

Κυριακή 25/5, 22:00
Le Repenti (2012): Ο βετεράνος Αλγερινός σκηνοθέτης Μερζάκ Αλουάς παρακολουθεί την επανένταξη ενός Ισλαμιστή μαχητή μετά από την αμνηστία που παρείχε η αλγερινή κυβέρνηση στο τέλος του εμφυλίου που ταλαιπώρησε τη χώρα από τις αρχές ως το τέλος της δεκαετίας του ’90. Τιμήθηκε από το κύκλωμα αιθουσών Label Europa Cinemas στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.

Τρίτη 27/5, 19:35
Deux de la Vague (2010): Ντοκιμαντέρ του Εμανουέλ Λοράν για τη σχέση (μέχρι το επεισοδιακό τέλος της) δύο ιερών τεράτων του γαλλικού σινεμά – ποιοι άλλοι θα μπορούσαν να είναι από τον Φρανσουά Τριφό και τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ;

Πέμπτη 29/5, 22:00
Οι Μέρες της Πολυγαμίας Σου Είναι Μετρημένες (2011): Μη σας μπερδεύει η ελληνική μετάφραση του πρωτότυπου τίτλου «Γιατί κλαις;». Η ταινία της Κατιά Λεφκοβίτς, με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή στη Γαλλία τραγουδιστή Μπενζαμάν Μπιολέ, είναι μία mainstream κωμωδία για τις αμφιβολίες και τους φόβους ενός άντρα ενόψει του γάμου του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.