athinorama

Euro με απ'όλα!

4 delivery να δεις μπάλα

image1

Αρχηγείον

Σουβλάκι χειροποίητο... απ’ έξω!

Δημιουργική ελληνική κουζίνα που απογειώνει το ελληνικό street food.

Το αγαπημένο εστιατόριο του «Αγοραστού» μας οδηγούσε πολλάκις μέχρι το Γέρακα για να γευτούμε τη δημιουργική ελληνική του κουζίνα. Τώρα ο σεφ Δημήτρης Αγοραστός και ο επί χρόνια συνεργάτης του μετρ Σπύρος Παπαναστασάτος έστησαν στον ίδιο χώρο το δικό τους «Αρχηγείον» και από εκεί αποφάσισαν να εξερευνήσουν το ελληνικό street food στις… street τιμές του, παραδίδοντας delivery την αίσθηση του χειροποίητου και τα ξύλινα αρώματα του ξυλόφουρνου στην πόρτα των σπιτιών της περιοχής. Στον γιαννιώτικο ξυλόφουρνο, ψήνονται, όπως σε άλλες εποχές και περιοχές, πεϊνιρλί, χορτόπιτες, παστουρμαδόπιτες, πιροσκί με κιμά και χωριάτικες πίτσες για να σας ανοίξουν την όρεξη. «Όλα χειροποίητα», όπως μας επισημαίνει ο κ. Παπαναστασάτος. Τα κρέατα, δηλαδή ο χοιρινός γύρος, το κεμπάπ και τα καλαμάκια είναι ελληνικά και ετοιμάζονται στο εργαστήριο του «Αρχηγείου» για να τυλιχτούν μέσα σε πίτες και ψωμάκια που έχουν τσιμπήσει άρωμα από τον ξυλόφουρνο. Η σαλάτα ταμπουλέ ή εκείνη με ψητή ντομάτα κάπαρη και ανθότυρο συνοδεύουν δροσιστικά τα τυλιχτά ή μια μερίδα τρυφερά μπριζολάκια, ενώ η αίσθηση του χειροποίητου σας γεμίζει μέχρι το επιδόρπιο, με σπιτικό παγωτό από φρέσκο γάλα και ρυζόγαλο πάνω στο οποίο απλώνεται γλυκό κουταλιού κυδώνι ή κεράσι. Κι επειδή η επιμονή στα εγχώρια προϊόντα είναι θέμα λεπτομέρειας, ανακαλύψτε τα επιτεύγματα της ελληνικής ζυθοποιίας με μια δροσιστική συλλογή από μπύρες. Αν αντισταθείτε, λοιπόν, σε μια βόλτα μέχρι την καταπράσινη πλατεία του Γέρακα, το «Αρχηγείον»... εγκαθίσταται σπίτι σας!

TIP: Γευτείτε γλυκά... με σπιτικό παγωτό από φρέσκο γάλα και ρυζόγαλο πάνω στο οποίο απλώνεται γλυκό κουταλιού.

Αρχηγείον Θεσσαλονίκης 25 και Βοιωτίας, Γέρακας , τηλ. 2106616220

Αφετηρία:
Προορισμός: