Στην υπέρκομψη σάλα του «Τηλέμαχου Athens» με τον αστραφτερό κρυστάλλινο πολυέλαιο έρχεσαι για τρεις βασικούς λόγους. Πρώτον, για να φας το καλύτερα σιτεμένο βοδινό κρέας από premium ράτσες εισαγωγής (Fassona Piemontese, Gascon) αλλά και για ελληνικές κρεατολαγνείες: κοκορετσάκι στο φούρνο, μαύρος χοίρος στα κάρβουνα (σουβλάκι, παϊδάκια) και στη γάστρα, τραγομακαρονάδα με διάφορα ζυμαρικά... Δεύτερον, για τα ωμά του. Το καλύτερο ταρτάρ γίνεται από Fassona Piemontese και ο Γιώργος Τσιλιγκίρης έχει master στο είδος.
Τρίτον, διότι σε αυτό το fine dining περιβάλλον μπορείς και να τσιμπολογήσεις με άποψη, συνοδεύοντας τους μεζέδες σου με κάποιο από τα 18 κρασιά που προσφέρονται και με το ποτήρι. Τέλος, αν λιμπιστήκατε κάτι για το σπίτι, στη μίνι μπουτίκ του μαγαζιού θα αγοράσετε T-bone, flank, hanger steak, πατέ από συκώτι με τρούφα κ.ά. ή κάποιο από τα κρασιά δικής τους εισαγωγής, που έρχονται από ολόκληρη την υφήλιο.
Πανεπιστημίου 10 (στοά), κέντρο, 2103613300, www.telemachosathens.gr
Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
Τηλ. 2103613300-1
Site: https://www.telemachosathens.gr
Facebook: https://www.facebook.com/telemachosathens/