Μικρές Κυκλάδες

Η ψαριά της Σχοινούσας στην Ηλιούπολη


Mια θαυμάσια ψαροταβέρνα από τον Σχοινουσιώτη Αντώνη Κωβαίο, που την ξέρουν όσοι... ξέρουν και μοσχοβολάει Κυκλάδες, λέπι το λέπι και πιρουνιά την πιρουνιά.

Ψάρια, καλαμάρια και χταπόδια από Ηρακλειά, Σχοινούσα, Πάρο, Νάξο και Κουφονήσια, καραβίδες από τη Β. Εύβοια, γαρίδες από τον Αμβρακικό, βιολογικά λαχανικά και το διάσημο κατσούνι, η μοναδική σχοινουσιώτικη φάβα, φτιάχνουν τη βάση για τα νόστιμα, ελαφρά και αρωματικά πιάτα του σεφ Σταύρου Σπανέλη: καρπάτσιο καραβίδας, σεβίτσε από συναγρίδα, σφυρίδα ή στείρα­, χταπόδι στιφάδο με κατσούνι, σαλατούρι, ήτοι βραστό σαλάχι με καρπάτσιο από κολοκύθι μαριναρισμένο και καππαρόμηλα και ακόμη πεσκανδρίτσα αχνιστή σε ζωμό ψαριού με πράσο, ντοματίνια και κρεμμύδι, λινγκουίνι με πετροσωλήνες, μάγουλα ροφού αχνιστά, γιουβαρλάκια ψαριού, ενώ πάντα υπάρχει στη μαρμίτα η παραδοσιακή κακαβιά-βάλσαμο.

Wine list με 40 ετικέτες αλλά και καλό χύμα κρασί, 15 ούζα και τσίπουρα. και μια σπουδαία σειρά από γλυκά, σπάνιο είδος στις ταβέρνες του είδους: εκμέκ με γεύση μαστίχας, γκανάς σοκολάτας με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, τσιζκέικ ξινομυζήθρας με μαρμελάδα ντομάτας αρωματισμένη με αρμπαρόριζα...

Πανταζή 56, Ηλιούπολη, 2109709150

Ο χάρτης

Πανταζή 56, Ηλιούπολη

Τηλ. 2109709150

Site: http://mikreskyklades.gr

Facebook: https://www.facebook.com/Μικρές-Κυκλάδες-1541522182777630/


Τα εστιατόρια

Αράπης - Ζωντανά όστρακα από το 1944