Ε/Γ Ταξιδεύοντας & Ε/Γ Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

-


Eχουν εμμονή με τα ολόφρεσκα ψάρια. Για 15 ολόκληρα χρόνια άλλωστε, «Ταξιδεύοντας» στο Κερατσίνι και πιο πρόσφατα στη Νέα Ερυθραία, έχουν παντιέρα τους το αχτύπητο μότο «Τα αμέσως πιο φρέσκα (ψάρια) κολυμπάνε στη θάλασσα…» Πολλές φορές μπαρκάρουν και οι ίδιοι στα καΐκια που ναυλώνουν για να τους φέρουν ψάρια: από το νησάκι Κυρά πίσω από την Αίγινα και τα Διαπόρια στην Επίδαυρο μέχρι την Κύθνο, τη Βόρεια Εύβοια και την Ύδρα.

Συνεργάζονται και με χταποδάδες, φέρνουν και λαβράκια πελαγίσια και κέφαλους από τα Σύβοτα και την Πάργα. Δεν μένουν μόνο στα πρώτα ψαρικά. Το κατάστημα ξεκινάει από σαρδέλα και γαύρο και βάζει στο παιχνίδι και όλα τα «δεύτερα» (κοκκάλι, σκάροι, λούτσοι), που φιλετάρονται και ψήνονται ελάχιστα για να είναι ζουμερά. Πέρα από το τηγάνι και τη σχάρα, θα σε κερδίσουν πιάτα όπως ο παστουρμάς τόνου, η μανέστρα με όστρακα και φρέσκια ντομάτα, το χταπόδι σαγανάκι με φρέσκια ντομάτα και τυριά, το άγριο λαβράκι μαγειρευτό με πράσα, χόρτα και λεμονάκι.

Ο καθένας βρίσκει εδώ καλό ψάρι και καλή περιποίηση ανεξαρτήτως λογαριασμού – στο «Ε/Γ Ταξιδεύοντας» νιώθεις άρχοντας είτε λίγα δώσεις είτε πολλά. Δικό τους εμφιαλωμένο κρασί από Μαλαγουζιά και Chardonnay, πάνω από 70 ετικέτες ούζου και τσίπουρου, εξαιρετικά γλυκά (χειροποίητο εκμέκ με κανταΐφι, δικό τους προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας σκέτη κόλαση, τσιζκέικ και πορτοκαλόπιτα) αλλά και κέρασμα λικέρ μαστίχα, γλυκό Μοσχάτο κρασί ή παλαιωμένο τσίπουρο.

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 2104324368
/ Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 2106201572

Ο χάρτης

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι

Τηλ. 2104324368


Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία

Τηλ. 2106201572

Site: www.taxidevontas.com

Facebook: https://www.facebook.com/pg/ΕΓ-Ταξιδεύοντας-285653378539167/about/?ref=page_internal


Τα εστιατόρια

Αράπης - Ζωντανά όστρακα από το 1944