Παπαϊωάννου

Με ανταγωνιστή μονο τον εαυτό του


Μ ε τον μαέστρο της θαλασσινής κουζίνας Γιώργο Παπαϊωάννου στο τιμόνι, η ψαροταβέρνα του Μικρολίμανου ψηφίζεται από τους θαλασσολάγνους ως η κορυφαία της Αθήνας εδώ και χρόνια. Η δεξιοτεχνία του και ο πρωταθλητισμός στην αναζήτηση εξαιρετικής πρώτης ύλης από όλα τα ελληνικά πελάγη υποστηρίζει άνετα κλασικά εδέσματα, όπως το ασυναγώνιστο φιλεταρισμένο μπαρμπούνι με την τραγανή πετσούλα στο τηγάνι και ο ψητός ροφός, αλλά και πιο ασυνήθιστα πιάτα, όπως η κοκκινιστή κουτσομούρα και μια σειρά από βελούδινα ελληνικά «σασίμι» – signature δημιουργίες το «σασίμι» κόκκινης γαρίδα Κοιλάδας, το φοβερό καρπάτσιο καραβίδας με γαρνιτούρα από φύκια ή το βουτυράτο ταρτάρ τόνου.

Μαγειρευτά όπως λινγκουίνι με αχινό, σουπιά μαγειρεμένη στο μελάνι της και αχνιστά μάγουλα ροφού εμπλουτίζουν κατά περίσταση το μενού, ενώ ο λιτός λευκός χώρος με την τεράστια ναυτική ασπρόμαυρη φωτογραφία κάνει focus στη γοητευτική θέα της Μαρίνας Μικρολίμανου. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017.

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, 2104225059

Ο χάρτης

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο

Τηλ. 2104225059

Site:

Facebook:


Τα εστιατόρια

Αράπης - Ζωντανά όστρακα από το 1944