Varoulko Seaside

Γαστρονομία με θαλασσινά αρώματα


Νιώθεις σχεδόν εν πλω στο κομψό ντεκ που βλέπει τα ιστιοπλοϊκά και τα βαρκάκια της Mαρίνας Μικρολίμανου να χορεύουν στο νερό, ανάμεσα σε έργα τέχνης και μια ολόκληρη κολεξιόν βραβείων που έχει αποσπάσει το «Βαρούλκο». Ο Λευτέρης Λαζάρου ενορχηστρώνει μια κουζίνα που πρεσβεύει με τον καλύτερο τρόπο την υψηλή ψαρική, έχοντας πλέον στην έμπειρη ομάδα του τον Γιάννη Παρίκο.

Έτσι τα νέα πιάτα, όπως το ψητό καλαμάρι με κρέμα ταραμά, ψητό μαρούλι και ζελεδάκια ούζου, το ταρτάρ γαρίδας με ζελέ καρότο και κονσομέ γαρίδας ή το χριστόψαρο με τριλογία τοπιναμπούρ, σε ξελογιάζουν με τη λεπτότητα και το θαλασσινό τους ταμπεραμέντο. Αξίζει να γνωρίσετε και την πολύ προσιτή μεσημεριανή όψη του εστιατορίου: ανάμεσα στις προτάσεις του πλέον σας περιμένει ένας δίσκος με οκτώ διαφορετικούς μεζέδες με μόλις € 30. Όσο για τα εξαιρετικά επιδόρπια του Θοδωρή Μωυσίδη –μικρά κομψοτεχνήματα–, γράφουν γλυκό φινάλε και είναι από μόνα τους γευστικός... προορισμός.

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, 2105228400, www.varoulko.gr

Ο χάρτης

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο

Τηλ. 2105228400

Site: www.varoulko.gr

Facebook: https://www.facebook.com/varoulkorestaurant/


Τα εστιατόρια

Αράπης - Ζωντανά όστρακα από το 1944