Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe

Ένα κοπάδι προβατάκια


Πιο μεγάλο, σε πιο industrial ύφος, με μεγαλύτερη ιδιωτικό­τητα και ταυτόχρονα μεγαλύτερη άπλα είναι το δεύτερο επιτυχημένο «Πρόβατο» στα Μελίσσια. Έχει όμως και αυτό τις cosy γωνίτσες του, όπως το μικρότερο και σε bistrot ύφος παγκρατιώτικο... Προβατάκι. Το κοινό τους καλλιτέχνες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, άνθρωποι που έρχονται από όλη την Αττική και πολλοί ξένοι – ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Η κουζίνα τους δημιουργική και πολύ νόστιμη, φτιαγμένη σχεδόν αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα από τους σεφ Νίκο Μεντή, Σωκράτη Σιταρίδη και Στέλιο Σιδεράκη. Ξεχωριστά πιάτα το χουνκιάρ μπεγεντί, ένας σουρεάλ μουσακάς με κοτοκιμά και μπεσαμέλ από σπανάκι, το αρνί confit-πραγματικό λουκούμι και για επιδόρπιο ένα σούπερ αρωματικό μιλφέιγ με βάση από ψημένο μήλο, καρύδι και σταφίδες. Αγαπημένο μότο γραμμένο στο μαύρο τοίχο του downtown «Πρόβατου»: «Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθάνεις νέος όσο πιο αργά γίνεται». Τέλειο!

Σωκράτους & Ζαΐμη 2, Μελίσσια, 2108102466 / Αρριανού 33, Παγκράτι, 2107223466

Ο χάρτης

Αρριανού 31-33

Τηλ. 210/7223466, 210/7223469


Σωκράτους & Ζαΐμη 2

Τηλ. 210/8102466

Site:

Facebook:


Τα εστιατόρια

ΔΩΔΩΝΗ - Η γεύση του καλού