Πολύ όμορφο εστιατόριο πάνω στη θάλασσα, μέσα σε έναν ελκυστικό καταπράσινο κήπο και θαλασσινή ελληνική κουζίνα. Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Γκρέμος, σε συνεχή πειραματική διάθεση, δημιουργεί με γνώση αναδεικνύοντας την εξαιρετική ποιότητα της πρώτης ύλης. Εκτός από το γενικό μενού, θα ανακαλύψετε με μεγάλη ευχαρίστηση μια μικρότερη κάρτα με διάσημες συνταγές του Αγίου Όρους, που βρίσκουν τη θέση τους στον κατάλογο με την άδεια και την ευλογία του πασίγνωστου αγιορείτη μοναχού/μαγείρου Επιφάνιου.
Στα «οπωσδήποτε» της φετινής γαστρονομικής πρότασης του «Καλαματιανού» το σιταρότο με φιλέτο από μπαρμπούνι, κατσικίσιο τυρί και νούμπουλο Κέρκυρας, η κριθαροκουλούρα ζυμωμένη με τουλουμοτύρι και μαρμελάδα ντομάτας και το μιλφέιγ σολομού με καραμελωμένη ντομάτα και μελιτζάνα, ενώ από τη «συλλογή» με τις αγιορείτικες συνταγές η απλότητα της ψαρόσουπας, που βγάζει πάνω απ’ όλα την ευωδιά του ολόφρεσκου ψαριού, και η μεστή γεύση του κρασάτου χταποδιού θα μείνουν στη γευστική μας μνήμη.
2ο χλμ. Σταυρός-Ολυμπιάδα, Χαλκιδική, 2397061073