Τανζανία – Ζανζιβάρη

Γαστρονομία - τοπικά προϊόντα

Το φαγητό αντανακλά τις πολυπολιτισμικές επιρροές που χαρακτηρίζουν τις κουζίνες της Ανατολικής Ακτής της Αφρικής. Σε όλη την Ακτή Swahili (Κένια, Τανζανία, βόρεια Μοζαμβίκη) το ψάρι αποτελεί βασικό είδος, σε αντίθεση με την ενδοχώρα που δίνει έμφαση στο κρέας, ενώ αν ένα πιάτο έχει σουαχίλι όνομα, μπορείτε να στοιχηματίσετε περιέχει μπανάνες ή και ινδοκάρυδο. Κοτόπουλα, περιστέρια, ντόπιο κάρι (διαφορετικό από του Μαντράς), αρκετά μπαχαρικά, πιλάφια και biryani (αραβική και ινδική επιρροή) συνθέτουν μια κουζίνα απλή και χορταστική.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ