5 εκδρομές για φυσιολάτρες 21/09/2017

Η μη κερδοσκοπική εταιρία «Ατραπός», για ακόμη μια χρονιά οργανώνει πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες πεζοπορικές εκδρομές σε όλη την Ελλάδα, επιδιώκοντας να σε απομακρύνει από την μεγαλούπολη και να σε φέρει σε επαφή με την φύση. 

Βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτέμβρη. Έχουμε μπει και επισήμως στο φθινόπωρο, παρόλο που ο καιρός δεν λέει να συμμορφωθεί. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μικρές αποδράσεις στην ελληνική ύπαιθρο; Η «Ατραπός» διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά ενδιαφέρουσες πεζοπορικές εκδρομές για όλα τα γούστα.

Και όπως προείπα ο Σεπτέμβρης φτάνει στο τέλος του, και μαζί με τον Οκτώβρη καταφτάνει και η περίφημη εποχή του τρύγου. Αξίζει, κανείς να γνωρίσει καλύτερα την συγκεκριμένη ελληνική πανάρχαια αγροτική δραστηριότητα μέσα από μια οργανωμένη εξόρμηση στις 30/09 στο οινοποιείο της Μαντινείας, όπου θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει στην συγκομιδή σταφυλιών. Η εκδρομή όμως, δεν τελειώνει εκεί, αφού οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν την νύχτα στο καταφύγιο του Μαινάλου και με το πρώτο φως της μέρας θα πεζοπορήσουν στα ελατοδάση του.

Στις 22 με 23 Οκτώβρη, έχετε την ευκαιρία  να συμμετέχετε στην γιορτή κάστανου, η οποία θα λάβει χώρα στο καστανοχώρι Μαυρίλο, στο νομό Φθιώτιδος αλλά και να ανακαλύψετε τις ομορφιές του Βελουχίου.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, 28 και 29/10, μπορεί κανείς να συμμετάσχει στην ορειβατική απόδραση στο Παναιτωλικό Όρος. Με ορμητήριο το καταφύγιο, θα πραγματοποιηθούν κυκλικές πεζοπορίες σε δασικές εκτάσεις του βουνού, έως και το χωριό Περιστέρι, και την κορυφή Κατελάνος. Θα έχετε, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφτείτε την λίμνη Τριχωνίδα αλλά και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης.

Και φτάνουμε αισίως στον μήνα Νοέμβριο. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδρομές εκείνης της περιόδου έχει οργανωθεί για τις 25 και 26/11, στο χωριό Καστόρι, στον νοτιοανατολικό Ταΰγετο. Ύστερα από μια πρώτη γνωριμία με το χωριό, θα ακολουθήσει επίσκεψη σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους αλλά και ορειβατικοί περίπατοι στα φαράγγια των Μύλων και του Κάστορα. Και θα πάρετε και μια ανάσα στην γιορτή της Μπουκουβάλας, η οποία είναι αφιερωμένη στο λάδι και στην αρχή της συγκομιδής των ελιών.

Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την εξόρμηση στη Δίρφη, πάνω από τη Στενή Ευβοίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 9 και 10 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει πεζοπορίες στην περιοχή, διαμονή στο καταφύγιο και κρασάκι πλάι στο τζάκι.

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε μια από τις εκδρομές, το κόστος συμμετοχής αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα της κάθε μέρας, στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ατραπός».

Ταϋγέτη Λάζου