Η 6η Γιορτή Κρητικής Διατροφής ξεκίνησε στο Ρέθυμνο 04/07/2017

Μέχρι και τις 7 Ιουλίου στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης η κρητική γαστρονομία γιορτάζει με παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες, λαϊκή τέχνη, μουσική και χορό.

Μια μεγάλη γιορτή με τη γεύση της Κρήτης στο επίκεντρο στήνεται στην στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης. Στην 6η κατά σειρά Γιορτή Κρητικής Διατροφής, που θα διαρκέσει από την 1η μέχρι τις 7 Ιουλίου, τιμώμενα προϊόντα είναι το κρασί, το ελαιόλαδο και το τυρί. Μαζί τους, μέλι, φραγκόσυκα, απάκια, χοχλιοί και πολλές ακόμη τοπικές νοστιμιές, στήνουν, μαζί με παραδοσιακά καλλυντικά και είδη λαϊκής τέχνης, μουσικές και χορούς, ένα πολύστροφο γαϊτανάκι βαμμένο στα χρώματα της μεγαλονήσου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν γευσιγνωσίες ελαιολάδου με τον σεφ Βασίλη Λεωνίδου, ο οποίος βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου Flosolei, ενώ ο γνωστός ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος θα δημιουργήσει γλυκά με εξαιρετικό ελαιόλαδο της φάρμας Agreco της Grecotel. Το Δίκτυο Οινοπαραγωγων Κρήτης “Wines of Crete” θα ενορχηστρώσει δοκιμές κρασιών του κρητικού αμπελώνα – εδώ σημειώστε κι ένα Master class με τη βοήθεια του συγγραφέα Νίκου Μάνεση και του παραγωγού και προέδρου των Wines of Crete, Νικου Μηλιαράκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σεμινάριο "Τυριά και Κρητικά κρασιά. Ξεφεύγοντας από τα όρια της Κρήτης” με εισηγητές τους δημοσιογράφους και συμβούλους οίνου Ανδρέα Ανδρουλιδάκη και Σίμο Γεωργόπουλο, καθώς και η εκδήλωση "Εκλεκτικές συγγένειες και αλληλεπιδράσεις: Aπό την Κρήτη στις Κυκλάδες και πάλι πίσω", όπου έξι μάγειροι από την Κρήτη και τις Κυκλάδες θα φτιάξουν αστικές, αγροτικές και γιορτινές συνταγές – συντονίζει η δημοσιογράφος Νανά Δαρειώτη.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει επίσης θεατρικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών και πολλές ακόμη δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα παιδιά, και εμφανίσεις γνωστών Κρητικών καλλιτεχνών, αλλά και τραγουδιστών και μουσικών από όλη την Ελλάδα. Περισσότερα στο www.cretandietfestival.gr

Άντζελα Σταματιάδου astamatiadou@athinorama.gr