Και το χιόνι θέλει τον μπάτλερ του! 11/01/2017

Αυτή η νέα εξτραβαγκάντσα φωνάζει «Άλπεις» από μακριά.

Ο κύριος που βλέπετε στη φωτό είναι ο 51χρονος Urs Wiederkehr και ανήκει από φέτος στο concierge δυναμικό του «Carlton», του εμβληματικού ξενοδοχείου του Σεν Mόριτς, που συμπλήρωσε πρόσφατα τα 100 χρόνια λειτουργίας του.

Ως outdoor butler, όπως είναι ο επίσημος τίτλος του, ο Urs είναι έτοιμος για κάθε είδους open air δραστηριότητα: από ice skating και κατόπιν ένα πικνίκ στη φύση ή μια εκδρομή για birdwatching μέχρι οτιδήποτε ανεβάζει την αδρεναλίνη ή την απόλαυση του πολυτελούς θέρετρου στα ύψη.

Βλέπετε, ως μόνιμος κάτοικος Σεν Μόριτς εδώ και 30 χρόνια και πρώην δάσκαλος του σκι, ο Urs γνωρίζει τα πάντα και τους πάντες, ανοίγει και τις πιο δύσκολες πόρτες και, ως γνήσιος μπάτλερ, δεν πρόκειται να πτοηθεί από οτιδήποτε του ζητηθεί.

Ακόμη και αν όλα αυτά φαντάζουν κάπως υπερβολικά, ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε τόσο για έναν από τους πλέον κοσμικούς και πρωτοπόρους προορισμούς των Άλπεων, όπου το λεγόμενο προσωποποιημένο ή tailor-made σέρβις αποτελεί κανόνα αλλά κι επιστήμη, όσο και για ένα ξενοδοχείο-εμπειρία, όπου στο γραφείο της σουίτας σου βρίσκεις κομψές carte de visite που έχουν τυπωμένο το όνομά σου, την απευθείας τηλεφωνική γραμμή του δωματίου και μαζί το διακριτικό τίτλο «Guest of Carlton Hotel St. Moritz».