Εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο σερβίρει σε… i-pad! 09/01/2017

Πως θα σας φαινόταν αν τα i-pad αντικαθιστούσαν τα πιάτα των εστιατορίων;

Ο λόγος για το τριάστερο «Quince» (http://quincerestaurant.com/) στο Σαν Φρανσίσκο και τον – κατά τα φαινόμενα ατρόμητο - σεφ του Michael Tusk που ονόμασε ένα νέο πιάτο του καταλόγου “A Dog in Search of Gold”.

Η σύνθεση του σεφ περιέχει σπασμένη άγρια λευκή τρούφα, ψητά βασιλομανίταρα, ψητά κάστανα και πουρέ κάστανου με ανθό αλατιού. Το όλον συμπληρώνει ένα βιντεάκι που παίζει στο «πιάτο» και δείχνει ένα τρουφόσκυλο να σκάβει το έδαφος ψάχνοντας τρούφες. Με άλλα λόγια μανιτάρια, κάστανα και πουρές πάνω στην οθόνη μίας φορητής hi-tech ηλεκτρονικής συσκευής.

«Η ιδέα ήταν απλή. Θέλαμε να ταξιδέψουμε τον επισκέπτη σε ένα μέρος που βρίσκονται οι τρούφες και να δει πόσο επίπονη είναι η εύρεσή τους αλλά και πως βγαίνουν μέσα από την γη», όπως εξηγεί ο ίδιος ο σεφ.

Σε περίπτωση, βέβαια, που αναρωτιέστε αν τα υλικά έρχονται σε άμεση επαφή με την οθόνη, η απάντηση είναι ευτυχώς αρνητική και για τους πελάτες αλλά και για… την συσκευή. Μία προστατευτική μεμβράνη τοποθετείται προσεκτικά στην οθόνη και στην συνέχεια πλένεται όπως κάθε άλλο σκεύος του εστιατορίου.